- LURT: «Vi føler oss lurt», skrev pappa Tormod Haugen til Tusenfryd i dag, etter at parken holdt lukket arrangement og dermed ikke var åpen for sesongkortbrukere.&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</span>
- LURT: «Vi føler oss lurt», skrev pappa Tormod Haugen til Tusenfryd i dag, etter at parken holdt lukket arrangement og dermed ikke var åpen for sesongkortbrukere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tusenfryd:

«Dere selger meg sesongkort for at det skal kunne brukes på helligdager og inneklemte fridager. Vi føler oss lurt»

Flere kom ikke inn i fornøyelsesparken fordi det var lukket arrangement. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble en skuffende dag for dattera (10) til Tormod Haugen og venninna hennes, som skulle på Tusenfryd i finværet i dag.

Da de kom fram til parken var den nemlig stengt for vanlige brukere, fordi Obos hadde lukket arrangement.

Sesongkort er ikke gyldig i dag, sto det på skiltet som møtte dattera til Tormod Haugen på Tusenfryd i dag. Foto: Privat
Sesongkort er ikke gyldig i dag, sto det på skiltet som møtte dattera til Tormod Haugen på Tusenfryd i dag. Foto: Privat Vis mer

- De hadde gleda seg enormt. Det var moren til venninna til dattera mi som tok dem med, så jeg var ikke med selv, men de ble møtt av en plakat hvor det sto at det bare var åpent for Obos-medlemmer. Det skal visstnok ha vært en hel del andre barn der som heller ikke kom inn i dag, sier Haugen til Dagbladet

«Vi føler oss lurt»

I etterkant av hendelsen sendte han en mail til Tusenfryd, hvor han skrev følgende:

«Kjøpte sesongkort for et par dager siden fordi min datter og venninna hennes skulle på Tusenfryd i dag fredag 26. mai 2017. Obos-dag! Kjempeflott! Dere selger meg sesongkort for at det skal kunne anvendes på helligdager og inneklemte fridager. Vi føler oss lurt. Jeg kan tenke meg at dere nå viser til noen kjøpsbetingelser der det står bakt inn at dere forbeholder dere retten til å holde lukkede arrangementer på utvalgte dager? Har dere virkelig rett til å selge sesongkort for 799 kroner og holde på slik? Hva sier Forbrukerrådet? Ønsker dere å kompensere oss for denne dagen? Vi er fem i familien og jeg er lutter øre.»

Tusenfryd svarte med å vise til oversikten over åpningstidene sine på nett.

«Som det framgår av oversikten over parkens åpningsdager for sesongen 2017 på våre web-sider, er fredag 26. mai ikke en ordinær åpningsdag. Parken er leid av Obos og det er Obos som selv står for distribusjon av billetter til sine medlemmer. Generelt for dager som Tusenfryd normalt sett ikke ville holdt åpent, gir vi muligheten for grupper, virksomheter og organisasjoner til å leie hele eller deler av parken for lukket arrangement med tilpasset driftstid. Dersom det er slik at sesongkortene utelukkende ble innløst for å benyttes denne dagen, så kan vi eventuelt tilby at du får sesongkortene refundert», står det i svaret.

- Jeg synes Tusenfryds begrunnelse er dårlig. De argumenterer med at det ikke er åpent fordi det er hverdag, men det er for de aller fleste en inneklemt dag, som igjen blir en fridag, så man må jo regne med at folk har lyst til å dra, sier Tormod Haugen.

Gyldighet: «Alle dager»

Dersom man går inn på landingssida til Tusenfryd på nett står det ikke opplyst at dagen i dag er Obos-dag. Dersom man går inn på kalenderen som viser åpningstider, står det at dagen brukes til lukket arrangement. Parken er altså stengt for vanlige brukere.

Slik så forsida til Tusenfryd.no ut rundt klokka 16.30 i ettermiddag. Ingen informasjon om lukket arrangement ligger ute på landingssida. Foto: Skjermdump / Tusenfryd.no
Slik så forsida til Tusenfryd.no ut rundt klokka 16.30 i ettermiddag. Ingen informasjon om lukket arrangement ligger ute på landingssida. Foto: Skjermdump / Tusenfryd.no Vis mer

I løpet av mai måned er parken stengt for vanlige brukere 20 av totalt 31 dager. Det stemmer imidlertid ikke overens med det som står oppført under sesongkortfordeler på nettsidene deres.

Fornøyelsesparken selger tre ulike sesongkort: «Mini» til 599 kroner, «Medi» til 699 kroner og «Maxi» til 799 kroner.

Under «Mini» står dette om gyldighet: «Alle dager 22. april - 31. juli».

Under «Medi» står «alle dager unntatt hverdager i juli» og under «Maxi» står «alle ordinære åpningsdager».

At det billigste sesongkortet er gyldig alle dager mellom 22. april og 31. juli stemmer imidlertid ikke, da parken som sagt bare har åpent i 11 dager i mai og også er stengt fire av hverdagene i juni.

- Man sjekker åpningstidene

Markedssjef i Tusenfryd, Erik Røhne Andersen, sier til Dagbladet at han ikke har vært på jobb i dag og at han ikke vet hvor mange henvendelser som har kommet inn på samme grunnlag.

- Obos har leid parken. Hvis vi ser at vi får inn mange henvendelser på det samme, vil vi selvfølgelig vurdere å omformulere, men vi mener at kalenderen vår er klar og tydelig. Ved lukket arrangement mener vi at det er rimelig å anta at det er et lukket arrangement, sier Andersen og fortsetter:

- Det er forholdsvis innlysende at man sjekker åpningstidene for stedet man skal til, enten det er en skipark eller en fornøyelsespark.

- Negativt om folk misforstår

Dagbladet har vært i kontakt med fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, som bare kan uttale seg på generelt grunnlag fordi saken ikke har vært til behandling hos dem.

- Vilkårene skal være klare og tydelige. Når man utformer vilkår og informasjon til kunder skal det være klart og tydelig. Jeg kan ikke ta stilling i denne saken, men det er klart at hvis det er så uklart at mange misforstår, så vil det være veldig negativt for folk. Det er viktig at ting kommer klart fram. Vi har ikke fått inn klager på dette eller sett på saken, sier Gjedrem.