- Dere sitter i det trygge samfunnet deres, og slipper inn farlige mennesker

Da vil dere måtte betale, sier Alan Lake, som har vært utpekt som Anders Behring Breiviks mentor.

PÅSTÅTT MENTOR:  Anti-islamisten Alan Lake har vært utpekt som Breiviks mentor. Selv avviser han dette. - Hvis jeg hadde møtt Breivik, ville det ha vært en interessant utfordring. Jeg vet jeg ville ha brutt ned argumentene hans, sier Lake til Dagbladet. Foto: Keith Hammett
PÅSTÅTT MENTOR: Anti-islamisten Alan Lake har vært utpekt som Breiviks mentor. Selv avviser han dette. - Hvis jeg hadde møtt Breivik, ville det ha vært en interessant utfordring. Jeg vet jeg ville ha brutt ned argumentene hans, sier Lake til Dagbladet. Foto: Keith Hammett Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Alan Lake regnes som en nøkkelperson i den anti-islamske organisasjonen English Defence League. Han har egen webside og har holdt taler i forbindelse med EDLs demonstrasjoner. Lake er blitt avhørt om sin rolle som en mulig ideologisk inspirator og mentor for Anders Behring Breivik.

- De spurte meg om det, men også om mye annet. Jeg vil si vi hadde en lang og interessant samtale. Vi snakket sammen i flere timer. Jeg finner det smigrende at de mener jeg er så viktig og betrakter meg som et slags ekspertvitne, sier Alan Lake.

- En norsk observatør var til stede, men britisk politi gjennomførte avhøret etter anmodning fra oss, sier informasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo-politiet.

Lake har lenge vært i dialog med Dagbladet om å la seg intervjue, men etter å ha invitert oss til Marriott Renaissance Hotel ankommer han som avtalt til et kveldsmøte ved togstasjonen St. Panchras nord i London.

Ulastelig antrukket i elegant dress setter Alan Lake seg ved bordet og ber høflig kelneren om ei kanne te.

Aldri møtt - Har du noen gang truffet Anders Behring Breivik?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer