Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dere skal brenne

Denne håndskrevne trusselen fikk familien timer før det brant. Mor på sosiale medier: - Jeg lar meg ikke skremme.

 SJU BERGET SEG UT I SISTE LITEN:  Ruinene av huset på Kroka mellom Vikersund og Geithus, som ble påtent natt til 1. mai. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
SJU BERGET SEG UT I SISTE LITEN: Ruinene av huset på Kroka mellom Vikersund og Geithus, som ble påtent natt til 1. mai. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare timer før huset i Vikersund begynte å brenne natt til 1. mai og sju personer kom seg ut i siste liten, kom det siste av flere trusselbrev.

Den utvetydige beskjeden «Dere skal brenne» var skrevet med håndskrift, melder Bygdeposten.

Begge de to mordbrannsiktede og varetektsfengslede ungdommene fra lokalmiljøet - 18 og 19 år gamle - har avgitt skriftprøve.

Som Dagbladet fortalte i går, var truslene rettet mot mor i huset for at hun skulle ha «tystet» til politiet om personer i bygda som røyker hasj.

Et par i 40-årene, tre barn og to leieboere beget livet i brannen, som ifølge politiet er påsatt. De to siktede nekter kjennskap både til truslene og brannen.

Ifølge Bygdeposten starten opptakten til den opprivende og dramatiske saken for om lag tre uker siden da mor i huset skal ha fortalt politiet om hasjbruk.

Da gikk det ikke lang tid før de første anonyme truslene kom.

- Lar meg ikke skremme Kvinnen fortalte om truslene på sosiale medier. Der gjorde hun det klart at hun ikke lar seg skremme og ikke ville holde noen navn tilbake. Hun navnga ingen hasjrøykere på nettet i den sammenhengen.

 VÅKNET 01.50 NATT TIL 1. MAI:  Alle de sju beboerne kom seg ut av det brennende huset i Vikersund. Foto: Ole Chr. Nordby, Eikerfoto.
VÅKNET 01.50 NATT TIL 1. MAI: Alle de sju beboerne kom seg ut av det brennende huset i Vikersund. Foto: Ole Chr. Nordby, Eikerfoto. Vis mer

De sju i huset mistet alt i brannen.

- Vi har det noenlunde greit, men nå ber vi om å få være i ro for å komme oss til hektene, sier ett av familiemedlemmene til Bygdeposten.

Godtar - og anker Den ene av de to unge mennene har godtatt to ukers varetektsfengsling etter råd fra sin forsvarer, advokat Jan Arnfinn Arnesen.

- Han har gitt politiet telefon, klær, sko og alt de har bedt om. Han nekter enhver befatning med det han er siktet for, og varetekt kan være raskeste veien for han til å bli sjekket ut av saken, sa advokat Arnesen til Dagbladet i går.

Den andre siktede mannen og hans forsvarer, advokat Einar Grape, har påkjært fengslingskjennelse, som blir behandlet på nytt av lagmannsretten over helgen.
 

 SKALLET TILBAKE:  To leieboere i kjellerleiligheten berget seg ut natt til 1. mai. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
SKALLET TILBAKE: To leieboere i kjellerleiligheten berget seg ut natt til 1. mai. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!