- Dere tar så mange kaffepauser

TROMSØ (Dagbladet): - Dere tar så mange kaffepauser, svarer Musa Al-Khalifa (28) når vi spør ham om han synes nordmenn er effektive. Selv har han ikke tid til så mange pauser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musa studerer hovedfag lingvistikk ved Universitetet i Tromsø. Uten noen form for studiefinansiering er han avhengig av å jobbe ved siden av studiene. Han står opp klokka fire om morgenen for å nå over tre avisruter før han drar på universitetet. I tillegg jobber han deltid på et gatekjøkken.

På fritida er han imam, øverste religiøse leder, i den lokale moskeen i Tromsø. Lørdagene er satt av til arabisk undervisning.

Musa kom til Norge fra Syria for to og et halvt år siden for å studere lingvistikk ved Universitetet i Tromsø. I september regner han med å være ferdig med oppgaven sin.

Reglene for hvor mye utenlandske studenter har lov å til arbeide, begrenser ham til å jobbe 20 timer i uka.

- Jeg klarer meg med det, siden jeg ikke drikker, smiler Musa. Han synes studentene i Norge har gode dager

- Det ville vært umulig for meg å jobbe så mye ved siden av studiene i Syria. Der har vi seks eksamener i semesteret, noe som krever et helt annet tempo.

Han tror klimaet må være årsaken til at nordmenn er så mye syke. Selv sier han det ville være umulig for ham å ikke dukke opp for å hente avisene en morgen.

- Da måtte jo sjefen ha gått rundt med avisene selv.

STÅR PÅ: Musa Al-Khalifa (28) har to jobber ved siden av studiene. I tillegg er han øverste religiøse leder ved moskeen i Trondheim.