NØKTERN?: Ved første øyekast framstår annonsen som nøktern, krydra med en Lamborghini. Går man litt i dybden, finner man derimot mange frynsegoder og lovnader om ville fester. I tillegg får leieboere disponere den nevnte bilen. Skjermdump: Blocket.se / Gjengitt med tillatelse fra Expressen
NØKTERN?: Ved første øyekast framstår annonsen som nøktern, krydra med en Lamborghini. Går man litt i dybden, finner man derimot mange frynsegoder og lovnader om ville fester. I tillegg får leieboere disponere den nevnte bilen. Skjermdump: Blocket.se / Gjengitt med tillatelse fra ExpressenVis mer

- Dere trenger ikke kjedelige jobber, være nøysomme eller ha noe depositum-drit

Nysingle Henrik (31) søkte fire jenter til festvillaen. Da tok det av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vil du leve et luksus- og festliv i et av Sveriges mest fasjonable områder?

Det lurte også nysingle Henrik (31) på, i en boligannonse som har tatt hele Sverige med storm. Han la ut en henvendelse på blocket.se, söta brors ekvivalent til Finn, og det er ikke rart det tok helt av på sosiale medier og i mannens e-post-innboks.

Dele hus? Henrik har nemlig en villa i det eksklusive villastrøket Djursholm nord for Stockholm, og han gjorde det nylig slutt med jenta han «trodde skulle bli hans kone», skriver Expressen. 

Han tenkte derfor at noen andre kanskje ville dele de niroms store huset med ham. 31-åringen sparte heller ikke på kruttet i boligannonsen. Expressen kaller  årets boligannonse, og når du leser Henriks kriterier og betingelser for utleie, skjønner du at det er belegg i den påstanden. Bare hør her:

«Nettopp separert med henne jeg trodde skulle bli kona mi. Nå sitter jeg med jævla mange rom jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av.»

«Jeg søker derfor 1-4 jenter som vil flytte inn å bidra med leie og å spre litt glede. Dere er ikke spritfrie og rolige. Dere behøver ikke ha kjedelige jobber, være nøysomme, ha referanser, depositum eller noe sånn drit.»

Hva vil så Henrik ha av jentene han søker?

«Doktograd i å lage sjokoladekake? Ukontrollerbar ryddemani? Eller så har du skitmye penger og vil betale litt mer i leie sånn at du med god samvittighet kan sitte og se på mens jeg plukker opp tomflasker i hagen etter gårsdagens fest» skriver han i annonsen.

Månedsleia han setter er på 4000 svenske kroner, men presiserer at dersom du har ovennevnte egenskaper, kan slippe unna billig.

Eksklusiv sportsbil I tillegg til å få delta på det som høres ut som fester i reine Gatsby-stil, får du også disponere Henriks Lamborghini.

 I tillegg frister han med medlemskort på et eksklusivt treningssenter i Stockholm, gjestelisteplass på alle eventer og nattklubber i Stockoholm «som er noe å spare på» og mulig tilgang til en leilighet i Florida.

Det store spørsmålet rundt annonsen, har vært om han mente det han skreiv.

- Folk kom og banket på døra og spurte om det var ekte. Jeg tenkte bare det kunne være kult å ha noen andre boende der. Da slo det meg at jeg kanskje kunne velge ut noen kule folk. Jeg slang sammen en annonse og etterpå tok det helt av, sier han til avisa.

På bare noen timer fikk annonsen over 7800 «likes» og delinger på Facebook.

Festglad «Nå skal vi flytte jenter» og «sommeren er reddet!» var noen av kommentarene.

Ifølge Henrik er det få som har tatt annonsen på alvor, men at han i går hadde fått rundt 20 seriøse henvendelser på e-post. Mange av disse var menn.

Han sier til Expressen at huset har mange soverom med egne innganger.

- Hvis man bor sammen kan man feste og ha det gøy. Jeg har en ålreit lønn og trenger ikke å ha noen boende for å klare kostnadene, men det er verdt det om man er litt ensom, sier han.

Henrik slettet selv annonsen mandag kveld på grunn av all oppmerksomheten, skriver avisa.