- Dere vet hvor han er, ta ham!

Serbia tvinges til å arrestere Ratko Mladic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den bosnisk-serbiske generalen, en av verdens mest ettersøkte krigsforbrytere, er fremdeles på frifot 11 år etter at han ble tiltalt for folkemord av FNs krigsforbryterdomstol. Men nå ser det ut til at ting kan skje i den ekstremt saktegående «jakten» på Ratko Mladic.

Nettet snører seg sammen

- Serbiske myndigheter vet hvor han er. Han er innen deres rekkevidde, og bør arresteres umiddelbart, sa Carla del Ponte, sjefanklager ved krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia, på en pressekonferanse i Haag i dag ifølge NTB.

Også EU har nylig gitt sterke, uoffisielle signaler til regjeringen i Beograd om at de innledende samtalene som kan føre fram til et medlemskap for Serbia og Montenegro vil bli utsatt på ubestemt tid om de ikke tar affære, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mye tyder på at det vil komme åpenlyse reaksjoner fra utlandet om Mladic ikke er pågrepet innen kort tid. Det gjelder også fra USA, som bidrar med store summer i økonomisk hjelp til det fattige landet.

- Bare et tidsspørsmål

Problemet for den serbiske statsministeren Vojislav Kostunica er at den famøse krigsforbryter-generalen fremdeles er svært populær i deler av befolkningen, særlig hos nasjonalistene, som statsministeren er politisk avhengig av for å ha nok støtte. Likevel signaliserer Kostunica nå for første gang at det er slutt på nølingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer