- Dere vet jeg ikke frykter døden

Med disse siste ordene ble Vaugn Ross (41) i natt den 502. henrettede i Texas siden dødsstraff ble gjeninnført i 1982.

MØTTE DØDEN I NATT: Vaughn Ross (41) ble henrettet med giftsprøyte i Texas. Foto: Texas Department of Criminal Justice/AP/Pat Sullivan/NTB Scanpix
MØTTE DØDEN I NATT: Vaughn Ross (41) ble henrettet med giftsprøyte i Texas. Foto: Texas Department of Criminal Justice/AP/Pat Sullivan/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere universitetsstudenten i Texas, Vaughn Ross (41), ble henrettet rett etter klokka 18 i går ettermiddag lokal tid for drapet på en universitetsansatt og en 18 år gammel kvinne i Lubbock i 2001, skriver nydailynews.com.

Ross var avgangsstudent på Texas Tech University på den tida, og skal ha hatt en feide gående med Viola McVade (18) - søsteren til kjæresten hans.

McVade og universitetsansatte Douglas Birdsall (53) ble funnet skutt på samme sted, og DNA-funn knyttet Vaughn Ross til dobbeltdrapet.

- Frykter ikke Ross ble erklært død klokka 18.38 lokal tid, 22 minutter etter at han fikk den dødelige dosen med pentobarbital.

Ingen slektninger eller venner av 41-åringen var til stede under henrettelsen. Likevel uttalte han at han elsket dem, takket for deres støtte og ba dem om å være sterke.

- Dere vet jeg ikke frykter døden, uttalte Vaughn Ross fra dødssenga.

- Jeg vet at vi ikke ventet dette, men dette er hva det er. Vi kjenner løgnene som ble sagt om meg i retten. Vi vet de ikke er sanne.

Slik lød den dødsdømtes siste ord før henrettelsen som ble gjennomført mindre enn en time etter at USAs høyesterett hadde avvist en begjæring om å få den stanset.

Andre henrettelse denne uka Henrettelsen er den tiende i Texas hittil i år, og den andre som er gjennomført denne uka. Onsdag skrev Dagbladet om John Manuel Quintanilla (36) som tirsdag ettermiddag lokal tid fikk giftsprøyta mens kona hans og drapsofferets døtre så på.

Minst seks fanger på dødscelle i Texas har fått dato for sine henrettelser i løpet av de neste månedene. Neste mann ut vil etter planen møte giftdøden seinere denne måneden.

I går skrev Dagbladet om Willie Jerome Manning (44) som i mai ble reddet fra giftsprøyta i siste liten fordi FBI-eksperter kan ha begått grove bevisfeil under rettssaken mot ham.

Nå gransker amerikanske myndigheter 27 dødsdommer hvor FBI kan ha gjort tilsvarende feil.

Mangler dødsgift I dag skriver Dagsavisen at USA mangler gift til sine henrettelser.

Avisa skriver at mangel på giftstoffer for å utføre dødsstraff har fått delstaten Missouri til å true med å gjeninnføre bruken av gasskamre.

En langvarig boikott av giftsalg til USA har gitt færre henrettelser.