- Dere vokter himmelen. Dere gjør en svært viktig jobb

Nato-sjef Jens Stoltenberg takket norske Oddbjørn (44) under besøk på polsk flybase.

FIKK TAKK: Oddbjørn Knutsen (44) fra Bodø og resten av mannskapet på AWACS-flyet han patruljerer i, ble personlig takket av Natos generalsekretær Jens Stoltenberg under besøket på Lask-flybasen i dag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
FIKK TAKK: Oddbjørn Knutsen (44) fra Bodø og resten av mannskapet på AWACS-flyet han patruljerer i, ble personlig takket av Natos generalsekretær Jens Stoltenberg under besøket på Lask-flybasen i dag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LASK (Dagbladet): - Dere gjør en svært viktig jobb. Dere vokter himmelen over våre østlige medlemsland, og sender beskjeden: «Vi er her for dere», sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg under sin tale til styrkene på Lask flybase i Polen i dag.

Blant flymannskapene som ble takket personlig av Stoltenberg, var bodøværingen Oddbjørn Knutsen (44), som er tekniker om bord på et såkalt AWACS-fly - et høyteknologisk fly som overvåker Natos grenseområder med radar, og bidrar til å oppdage fremmede fly i luftrommet. - Jeg passer på at radaren fungerer som den skal, forklarer løytnant Knutsen overfor Dagbladet, inne i AWACS-flyet.

Åtte år i tjeneste I til sammen åtte år, fordelt på to perioder, har Knutsen hatt dette ansvaret, og har patruljert over alle de sentrale konfliktområdene i verden - Irak, Afghanistan, Libya - og nå Natos østområde med bl.a. Polen, Baltikum og Romania, etter at krisen i Ukraina oppsto i vår.

Bodøværingen er del av et mannskap som er satt sammen av mange nasjonaliteter, og bor på flybasen i Geilenkirchen, helt vest i Tyskland, med kone og barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer