Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derek Chauvin siktet for drap i Minnesota

Derek Chauvin, politimannen som knelte på nakken til George Floyd, er nå pågrepet og siktet for drap, ifølge myndighetene i Minnesota.

TRAGISK: Videoen av George Floyd har gått verden rundt de siste par dagene. Nå har opptak av forløpet til hendelsen blitt publisert. Video: AP Vis mer

På en pressekonferanse tidligere i dag lovte Minnesotas guvernør, Tim Walz, reaksjoner mot politifolkene som var involvert da afroamerikanske George Floyd (46) døde etter å ha blitt holdt ham nede med et kne om nakken i flere minutter.

Nå er politimannen Derek Chauvin pågrepet. Det bekrefter John Harrington ved Public Safety Commissioner. Ifølge USA Today, skal han være siktet for uaktsomt drap.

Pågripelsen kommer etter tre dager med protester og voldelige demontrasjoner.

Det er foreløpig uklart hvordan Chauvin stiller seg til siktelsen.

Tidligere klager

Ifølge politiet i Minneapolis, skal det tidligere ha blitt rettet 18 klager mot betjent Chauvin. Politiet har ikke utdypet klagenes innnhold, men ifølge det CNN erfarer, skal to av dem handle om disiplin.

NB! STERKE BILDER: George Floyd døde etter å ha blitt pågrepet av politiet. Nå har politiet selv frigitt en video av hendelsen - men også det skaper sterke reaksjoner. Reporter: Emilie Rydning. Video: Scanpix / Dagbladet TV / Minneapolis Park Police Vis mer

Derek Chauvin, og de tre øvrige politimennene som var involvert i hendelsen, har alle fått sparken. Ytterligere status på de andre politibetjentene er imidlertid ikke kjent, men det er gitt ordre om etterforskning.

Floyds pårørende sier i en uttalelse at de er glad for at Chauvin har blitt arrestert, men påpeker at de tre andre politimennene også må pågripes.

Ber om ro i gatene
På en pressekonferanse fredag, ba guivernør i delstaten Minnesota, Tim Walz, om unnskyldning for at et TV-team fra CNN ble arrestert og påført håndjern mens de filmet protestene i nærheten av en politistasjon som torsdag ble satt i brann.

Walz ba også om ro i gatene for at det skal være mulig å gjenopprette rettferdighet i de tilfellene som har forårsaket uro, og varslet at delstatens nasjonalgarde settes inn for å gjenopprette orden.

- Jeg forstår at mange har mistet tilliten. Jeg har ikke tenkt å stå her og si, som en hvit mann, hvordan dere skal opptre. Men jeg ber om deres hjelp til å gjenopprette ro og orden, sa han på en pressekonferanse fredag.

Ordfører i Minneapolis, Jacob Frey, innførte fredag kveld portforbud i byen som følge av opptøyene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!