Dereka-saken utsettes ikke

Forsvarer Bjørn Haugen fikk ikke lagmannsrettens medhold da han begjærte saken utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begjæringen om utsettelse kom like før aktor Arild Holden skulle starte sin prosedyre i ankebehandlingen av drapet på Dereka Maria Rukan Mikula (16). Den tiltalte 21-åringens to forsvarere hevder flere ting i etterforskningen fortsatt er usikkert.

- Det er to forhold som fortsatt er uavklart. Det ene er en kvalitetskontroll av det rettsmedisinske arbeidet. Det andre er at vi ønsker nye undersøkelser av en vase som vi mener er et mulig drapsvåpen, sa 21-åringens forsvarer Bjørn Haugen til Dagbladet.no i en pause i dagens rettsforhandlinger.

Lagmannsretten tok imidlertid ikke begjæringen om utsettelse til følge. Saken fortsetter derfor med de planlagte prosedyrene i ettermiddag.

- Ikke sikret spor

Tiltaltes to forsvarere varslet allerede i går at de vurderte å be utsettelse, dersom ikke de to forholdene ble bedre belyst.

Dereka-drapet:

  • Dereka Maria Rukan Mikula ble funnet drept av sine venner lørdag 15. mars i fjor. 16-åringen døde av gjentatte slag mot hodet natt til lørdagen, i sitt eget hjem.
  • 25. mars ble en kamerat (nå 21 år) av Dereka pågrepet.
  • 21-åringens blod er funnet sammen med drapsofferets blod på åstedet, og avtrykk av drapstiltaltes håndflate er funnet på en telysholder.
  • 13. november ble han i Follo tingrett dømt til 13 års fengsel for drapet, men frikjent for voldtekt. Både han og påtalemyndigheten anket dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer