- Dereka syntes tiltalte var plagsom

Tiltalte var truende og ekkel mot jentene. Dereka Maria Rukan Mikula fortalte ei god venninne at hun syntes han var plagsom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnen vitnet i går i rettssaken mot 21-åringen fra Son som er tiltalt for å ha drept Dereka 15. mars i fjor. Hun fortalte om en episode sommeren før da hun våknet midt på natta i sitt hjem av at tiltalte hadde tatt seg inn i huset og inn på rommet hennes. - Han førte hånda si inn under lakenet og tok meg på låret. Han sa han hadde mistet nøkkelen og ville sove der, forklarte hun.

Hun ble både sint og redd og sa at han skulle forsvinne ut av huset. Han forlot motvillig rommet, og omsider klarte hun å få tiltalte ut av huset.

- Han var ekkel. Jeg opplevde ham som truende. Han sa ikke noe og reagerte ikke. Han reagerte ikke i det hele tatt.

- Han var alltid ekkel mot jenter. Tok på dem. Når han ble avvist, sa han at han bare tullet.

På spørsmål om det ikke var riktig at han var en venn av Dereka, svarte hun:

- De var venner, men det vennskapet avtok merkbart. Dereka sa til meg at hun syntes at han var plagsom.

På spørsmål fra lagdommer Anne Lise Rønneberg om hun hadde noe å legge til i sitt vitneprov, fortalte hun om ei annen venninne som kort tid hadde vært sammen med tiltalte. Under en krangel mellom de to hadde han tatt kvelertak på henne, noe som selvfølgelig hadde skremt henne skikkelig. Først etter at Dereka var drept, hadde hun gått til politiet med saken.