Derekas siste timer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • På skolebussen fredag fortalte hun klassevenninner at to unge menn truet med å komme hjem til henne. 16-åringen bodde sammen med sin mor og yngre søster i Son i Vestby kommune i Akershus. Moren var på helgeferie i Hemsedal, og 16-åringen var alene hjemme.
  • Fredag kveld skal hun ha vært på ungdomsklubben Klubben i Son. Ifølge politiet skal hun også ha vært på en fest. Etter festen gikk hun til et gatekjøkken sammen med to venninner, som senere fulgte henne hjem. Siste sikre observasjon av Dereka er klokka 01.00 natt til lørdag.
  • Drapet kan ha skjedd allerede samme natt. 16-åringen må ha sett på TV, ettersom den sto på da vennene fant henne død.
  • Lørdag formiddag ved 12-tida kjørte et vitne forbi huset. Hun så da at vinduet var knust. Kjæresten og venner prøvde å komme i kontakt med henne hele lørdag - uten resultat. Like før klokka 21.00 på kvelden ringte de derfor på døra for å se om hun var hjemme. Ungdommene oppdaget det knuste vinduet, og blodspor på innsiden. De tok seg da inn i huset, og fant venninnen død på stuegolvet.
  • En av ungdommene ringte politi og ambulanse. Meldingen kom til politiet klokka 20.50. De første polititjenestemennene så umiddelbart at 16-åringen hadde store ytre skader.