Deres andre liv

Hvorfor flytter politikere inn i den virtuelle virkeligheten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I FORRIGE UKE kunne den itali-enske ministeren for infrastruktur, Antonio Di Pietro, fortelle at han har gått til innkjøp av et stykke land på vegne av partiet han representerer. Det dreier seg om en øy, og den øya er å finne i en av de virtuelle verdenene som har dukket opp på nettet de siste åra. «Second life» er en verden der bare fantasien setter grensene for livsutfoldelsen, ifølge skaperne. Etter en del presseoppslag hittil å dømme, er det morsomste man kan finne på - når man har alle muligheter åpne - å investere i eiendom. Mye av oppmerksomheten rundt «Second Life» har handlet om at folk faktisk er villige til å betale ordentlige penger for fantasieiendom på Internett. Når den italienske ministeren nå har rykket inn i den kunstige verdenen, etter å ha kjøpt ei øy av en japansk dame for 1500 dollar, er det imidlertid ikke med håp om å tjene penger på det virtuelle eiendomsmarkedet. For Di Pietro er bare den siste i en rekke av politikere som har den politiske verdien av slike nettfellesskap.

SEGOLENE ROYAL, en innovatør når det gjelder mange typer nettbasert valgkamp, er å finne i «Second life.» Jean-Marie Le Pen har også forsøkt seg. Allerede i desember i fjor kjøpte han et lokale i et kjøpesenter i den kunstige virkeligheten. Hans tilstedeværelse vakte oppskjørtet oppsikt - det kulminerte i en av verdens første virtuelle politiske demonstrasjoner, rett og slett. Den virtuelle verdenen er nyttig som åsted for kommunikasjon omkring politikk, økonomi og sosiale forhold, mener den italienske minister Di Pietro. Hans øy, som i begynnelsen bare var utstyrt med et flagg, vil snart romme partikontorer, der partiets medlemmer kan holde møter eller ønske nysgjerrige besøkende velkommen. Han vil også arrangere intervjuer og pressekonferanser her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer