«Deres barn er aldri trygge noe sted»

Dette skrev den antatte snikskytteren i brevet han la igjen til politiet ved lørdagens offer. Han krever 10 millioner dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var søndag morgen politiet som jaktet på snikskytterne skal ha fått beskjed om å lete etter en beskjed bak restauranten «Ponderosa Steakhouse» i Ashland, Virginia. Der hadde snikskytteren drept en mann kvelden før.

I dag offentliggjorde amerikansk politi deler av innholdet i det flere sider lange brevet. «Deres barn er aldri trygge noe sted», skriver den antatte drapsmannen. Han skal også ha krevd 10 millioner dollar.

Snikskytteren har så langt ikke drept noen barn, men en 13-åring ble skadet etter å ha blitt skutt i skolegården.

Politisjef Charles Moose, som leder etterforskningen, sa på en pressekonferanse i kveld at de vil svare på beskjeden «snart».

Dialog med en snikmorder

Politisjef Mooses budskap til snikskytteren:

- I flere dager har du forsøkt å kommunisere med oss. Vi har undersøkt muligheten du foreslo og kommet til at det ikke er mulig å innfri elektronisk på den måten du foreslår. Men vi er fortsatt åpne for forslag og villige til å snakke med deg om mulighetene du har nevnt. Det er viktig at vi gjør dette uten at flere blir skadet. Ring oss på det samme nummeret du brukte før for å få 800-nummeret ('grønt nummer, red anm.) du har bedt om.

Hvis det føles bedre for deg, kan vi stille til rådighet en postboks eller en annen sikker metode.

Du antydet at dette dreier seg om mer enn vold. Vi venter å høre fra deg.

Politiet har flere ganger brukt media for å sende meldinger til morderen. En kilde tett knyttet til etterforskningen har gitt CNN en oversikt politiets dialog med drapsmannen:

 • På åstedet for lørdagens drap bak restauranten, fant politiet et brev de antar ble skrevet av drapsmannen. I brevet sto det et telefonnummer, og en beskjed om å ringe. Nå bekrefter politiet at den også inneholdt trusselen ovenfor.
 • Telefonnummeret ledet politiet til en privatbolig, og de antok at de to siste sifrene i nummeret var byttet om. Dette nummeret skal ha gått til et næringslokale, noe etterforskerne antok var et mer sannsynlig kontaktpunkt.
 • Søndag sa politisjef Charles Moose i Montgomery County i Maryland til mediene at han ba snikskytteren ringe. «Til personen som la igjen beskjed til oss bak Ponderosa i går kveld -- du ga oss et telefonnummer. Vi ønsker å snakke med deg. Ring oss på nummeret du oppga.»
 • Etterforskerne tror snikskytteren ringte nummeret, som nå var viderekoblet til politiet. Dette skjedde i går morges, men innringeren skal ha brukt en form for stemmeforvrengning. CNNs kilde vil ikke si noe om beskjeden var spilt inn på forhånd.
 • Mandag ettermiddag gikk politisjef Moose ute nok en gang og ba snikskytteren ta kontakt. «Personen du ringte kunne ikke høre alt du sa. Lyden var uklar. Vi ønske å få dette riktig. Ring igjen så vi kan få dette helt klart» sa han på en pressekonferanse.

  13 ofre


  I dag morges lokal tid ble bussjåføren Conrad Johnson (35) skutt i brystet. han døde senere på sykehuset. Det er fortsatt ikke klart om kula som drepte han kommer fra samme våpen som har avfyrt de dødelige skuddene mot de ni som så langt er bekreftet drapt av snikskytteren.

  Johnson etterlater seg kone og to barn.

SKJØT TOBARNSFAR: Den 35 år gamle bussjåføren Conrad Johnson er antageligvis snikskytterens tiende offer. Her gransker amerikansk politi åstedet.
LA IGJEN BREV: Det var her bak restauranten Ponderosa at den antatte snikskytteren la igjen et flere siders langt brev til politiet. Der truer han med å skyte barn, og krever ti millioner dollar.