Klimatoppmøtet i Glasgow - COP26

«Deres grådighet er vår død»

Demonstrantene har funnet veien til Glasgow. Bestefaren John Betts er blant klimademonstrantene som markerer mistroen mot politikerne med en fiktiv begravelse på vegne av verdens befolkning.

DEMONSTRERER: «Bla bla bla», står det på plakatene til mange av demonstrantene som har funnet veien til Glasgow under klimatoppmøtet. De levner liten tvil om at de ikke tror utfallet av COP26 vil være det de mener verden sårt trenger. Her fra festivalparken i Glasgow mandag. Foto: Adrian Dennis/ AFP / NTB
DEMONSTRERER: «Bla bla bla», står det på plakatene til mange av demonstrantene som har funnet veien til Glasgow under klimatoppmøtet. De levner liten tvil om at de ikke tror utfallet av COP26 vil være det de mener verden sårt trenger. Her fra festivalparken i Glasgow mandag. Foto: Adrian Dennis/ AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GLASGOW (Dagbladet): - Vi forsøker å levere et budskap om at vi slett ikke er fornøyde med det som foregår her på COP26. Det er så mye grønnvasking, usannheter og løgner som kommer herfra. De kamuflerer det som faktisk skjer med verden vi lever i. For oss er ignoransen som foregår en kriminell uaktsomhet, sier John Betts til Dagbladet.

Han er pensjonist og har reist fra Sørvest-England til Glasgow på vegne av aktivistgruppa Extinction Rebellion for å demonstrere under hele den første uka av klimatoppmøtet.

Og han er slett ikke alene.

Flere roper høylytte varsku på vegne av jordkloden med et innstendig håp om å få landene til å bli enige under de to ukene i Skottland. «Ikke mer bla bla. Deres grådighet er vår død», lyder slagord.

«Dette er alles begravelse»

- Det er bare prat og løfter, men den handlingen vi faktisk sårt trenger, skjer ikke, sier Betts.

- Dette er dag én av toppmøtet, men du er ikke særlig optimistisk for utfallet?

- Nei, jeg er ikke optimistisk. Jeg vil se resultater. De har allerede hatt 25 slike klimamøter og vi har ikke kommet dit vi trenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.