- Deres strategi har vært å skape konflikt med folk

Finanstilsynet trekker bevilling til omstridt inkassoselskap.

TOK SAKEN VIDERE: Dorthe Solbakken fikk et krav på nærmere 13 000 kroner fra Oslo Creditservice på vegne av Hot Line Tele LTD. Men Solbakken fant seg ikke i å betale og tok saken videre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TOK SAKEN VIDERE: Dorthe Solbakken fikk et krav på nærmere 13 000 kroner fra Oslo Creditservice på vegne av Hot Line Tele LTD. Men Solbakken fant seg ikke i å betale og tok saken videre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finanstilsynet besluttet forrige uke å trekke inkassobevillingen til Oslo Creditservice AS.

- Grunnlaget for dette vedtaket er at Oslo Creditservice grovt har brutt god inkassoskikk, sier direktør for markedstilsyn Anne Merethe Bellamy i Finanstilsynet til Dagbladet.

Det knytter seg primært til to forhold. For det første skal selskapet ha unnlatt å undersøke rettmessigheten til kravene de har inndrevet, og for det andre har de innkrevd merverdiavgift fra skyldnere uten at de har hatt anledning til det, opplyser Finanstilsynet.

Finanstilsynet begynte å undersøke selskapet i 2013 og konkluderte forrige uke med at bevillingen skulle trekkes. Bellamy forteller at det er sjeldent Finanstilsynet går så langt som å tilbakekalle en inkassobevilling.

- Det er grovt når vi kommer til den konklusjonen som vi har kommet til.

- Skulle ikke fått lov Gordon Spangelid har frontet gruppa «Steng Oslo Creditservice», etter at han selv mottok krav for det han mener var en feilaktig parkeringsbot for snart to år siden.

- Jeg oppretta gruppa i fortvilelse. Det var ment å være et lite forum hvor vi som var utsatt for denne behandlingen kunne kommunisere. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli et samlingssted for hundrevis av frustrerte personer, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer