Derfor ba han jenta (16) om tilgivelse

- Jeg tar henne på alvor, sier skolelederen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Jehans Storvik er skoleleder ved Videregående skolen i Lom, der den fornærmede jenta (16) i Vågå-saken går. Han er også personlig venn av Rune Øygard (53) og varaordfører i Vågå kommune, der Øygard som kjent er ordfører.

I dag vitnet Storvik i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer der Rune Øygard står tiltalt for overgrep.

Under sin vitneforklaring kom det fram at Storvik sendte en tekstmelding til Rune Øygard om at fornærmede ikke var på skolen dagen etter at hun anmeldte Øygard for overgrep i september i fjor. Øygard hadde dagen før orientert Storvik om anmeldelsen og beskrev ordføreren som svært opprørt og lurte på om hun var på skolen.

- Tilgi meg - Det gjorde jeg nesten mekanisk og i en situasjon der Runes rolle var veldig uklar, og veldig nær en farsfigur. Men jeg angret veldig like etter at jeg hadde sendt den meldingen, for tenkte hva hun ville ha sagt om jeg hadde spurt henne, og jeg antok hun ville si nei. Det betyr at jeg har brutt taushetsplikten min, sa han og henvendte seg til fornærmede:

- Og det beklager jeg og håper du kan tilgi meg for, sa han tydelig berørt.

- For min del var det en slags misforstått form for omsorgshandling. Rune var redd for hva som skulle skje med jenta og det var jeg også.

- Med den informasjonen du fikk, tirsdag eller onsdag, om at hun vurderte å anmelde ham for seksuelle overgrep, og så likevel sende denne tekstmeldingen, hva er grunnen til det. Tror du han er den hun ville ha rundt seg? spurte aktor.

- Jeg ser poenget ditt, og den havner vel kanskje på en slags konto for naivitet, svarer vitnet.

- Tro på henne Overfor Dagbladet forklarer Storvik hvorfor han ville be om unnskyldning og be om tilgivelse.

- Det er fordi jeg ønsker å vise henne at jeg tar henne på alvor, at jeg har tro på henne. Og hvis jeg har gjort noe galt overfor henne, som hun er lei seg for, så er jeg lei meg for det og vil be om unnskyldning for det, sier Storvik til Dagbladet.

- Jeg håper hun kan tilgi meg, selv om det jeg gjorde var i beste mening der og da, sier han.