Derfor ble de rammet av flommen

- Dette er omfattende og har vært veldig dramatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVAM/OTTA/OSLO (Dagbladet): Enorme vannmengder har lagt store arealer under vann og lammet store deler av av Sør-Norge.Flommen har tatt med seg veier, bruer og hus, og satt sentrale samferdselsårer ut av spill.

Enkelte steder nærmer vannivået seg 50-årsflom.

- Dette er omfattende, og det har vært veldig dramatisk for mange, sier operasjonsleder Geir Stavheim ved Gudbrandsdalen politidistrikt, til Dagbladet.

Hentet med helikopter Hovedredningssentralen (HRS) for Sør-Norge har deltatt i arbeidet med å redde folk ut fra rasområder med helikopter, spesielt mellom Kvam og Otta i Gudbrandsdalen.

- Det er store vannmengder, og E6 er stengt flere steder på grunn av høy vannføring, vannmengdene flytter seg stadig, så et sted som er trygt, kan være utrygt kort tid etter, forteller redningsleder Asbjørn Viste ved HRS til Dagbladet.

Ekteparet Ruth og Kjell Innli var på hyttetur på Kvamsfjellet da de ble fanget mellom en rekke ras.

- Det var så dårlig vær, så vi tenkte vi skulle dra ned til sentrum. Da vi kjørte nedover, kom det plutselig et ras som sperret veien foran oss. Vi prøvde å snu, men da raste det bak oss også, forteller de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer