Coronaviruset

Derfor ble det skjenkeforbud

- Urovekkende, skriver Næringsetaten i en rapport om utelivet i Oslo før skjenkeforbudet. Nesten 70 steder brøt reglene.

BRØT REGLENE: Et stort antall utesteder omtales i Næringsetatens rapporter fra tiden før skjenkeforbudet ble innført. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BRØT REGLENE: Et stort antall utesteder omtales i Næringsetatens rapporter fra tiden før skjenkeforbudet ble innført. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært ekstremt urovekkende og bekymrende å patruljere i Oslo i løpet av ettermiddagen. Befolkningen ser overhodet ikke ut til å se alvoret i unntakssituasjonen vi er inne i nå.

Det skriver en fagkonsulent fra Næringsetaten i en rapport om observasjoner av utesteder i Oslo i perioden før de ble pålagt å stenge 21. mars.

Dagbladet har fått innsyn i rapportene fra Næringsetaten, som beskriver observasjoner som førte til forbudet. Etter det Dagbladet kjenner til er om lag 70 norske utesteder, restauranter eller kafeer omtalt i etatens rapporter.

Innførte skjenkestopp

Torsdag 12. mars innførte regjeringa de mest inngripende tiltak i Norge i fredstid for å bekjempe spredningen av coronaviruset.

Her ble det besluttet at alle serveringssteder uten matservering må stenge. Restauranter og kafeer fikk ikke holde åpent etter klokka 21, og måtte tilrettelegge for at gjestene holdt avstand til hverandre.

Ni dager seinere, 21. mars klokka 20.30, ble det forbudt med skjenking av alkohol i Oslo. Da hadde byrådsleder Raymond Johansen dagen før gitt bransjen én siste sjanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer