Derfor ble Erling Kagge Høyres nyeste partitopp: - Man kan ikke bare tenke på seg selv

Tidligere kulturminister Thorhild Widvey vervet polfareren til de blås rekker. Nå blir han tiprosentpolitiker.

RØD TRØYE, BLÅ POLITIKER: Erling Kagge er nå både polfarer, forlegger og deltidspolitiker. Han er nytt medlem i Høyres sentralstyre. Foto: NTBscanpix
RØD TRØYE, BLÅ POLITIKER: Erling Kagge er nå både polfarer, forlegger og deltidspolitiker. Han er nytt medlem i Høyres sentralstyre. Foto: NTBscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Forlegger og kunstsamler Erling Kagge er Høyres nyeste sentralstyremedlem. Polfareren ble innstilt i forkant av regjeringspartiets landsmøte i helga, og offisielt valgt til det viktige vervet sent lørdag ettermiddag. 

Kagge forteller Dagbladet at det var tidligere kulturminister Thorhild Widvey som fikk ham inn i partiet. 

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg stemmer Høyre, men jeg har ikke alltid stemt Høyre med like stor overbevisning. Jeg traff Thorhild Widvey til lunsj i vinter og da sa hun at hun hadde tipset valgkomiteen om meg som nytt medlem av sentralstyret. Så tenkte jeg ikke mer over det, før det ringte en torsdag morgen fra et ukjent nummer som spurte om jeg ville være med, forteller polfareren.  

Bedre skole Seks ganger i året skal Kagge møte med Solberg og resten av partiledelsen, samt Høyres fylkesledere, og han blir da den eneste i rommet som ikke er politiker.

Forleggeren forteller at det er skolepolitikk og skattepolitikk som engasjerer ham mest. Her mener Kagge at Høyre har de beste løsningene. - Jeg er opptatt av skolepolitikk. Hver femte elev som går ut av grunnskolen i dag ikke er kvalifisert til videre utdanning. Det er et av de største problemene vi har og det vil bli større hvis Norge ikke gjør noe. Andre partier er opptatt av varm mat og leksefri skole, men jeg tror heller vi bør fokusere på å hjelpe de aller svakeste på skolen. Og generelt må skattegrunnlaget bli bredere og offentlige utgifter må ned, sier han. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer