Viggo Kristiansen: Skyldig eller uskyldig? Her er bevisene i Baneheia-saken:

Derfor ble han dømt

Viggo Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia. Her er bevisene.

DØMT: 41 år gamle Viggo Kristiansen ble i Agder lagmannsrett i 2002 dømt til 21 års forvaring. Her fotografert i fengselet i 2010. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet.
DØMT: 41 år gamle Viggo Kristiansen ble i Agder lagmannsrett i 2002 dømt til 21 års forvaring. Her fotografert i fengselet i 2010. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2002 ble Viggo Kristiansen dømt til 21 års forvaring for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand i 2000.

Han har hele tida hevdet at han er uskyldig, og seks ganger begjært saken gjenopptatt.

Torsdag skjedde det historiske. Kommisjonen besluttet å gjenåpne Kristiansens straffesak. Dermed skal saken behandles i retten igjen.

Dømt

Da Kristiansen ble dømt i 2002 var det på bakgrunn av hele det samlede bevisbildet.

Han ble dømt i to rettsinstanser, men uten noen tekniske bevis.

Dette er hovedbevisene for at Kristiansen ble dømt:

  • Forklaringen til Jan Helge Andersen

Kristiansens kamerat Jan Helge Andersen (40) tilsto i 2002 voldtektene og drapene, og ble dømt til 19 års fengsel. Han hevdet også at bestevennen Kristiansen var medskyldig. I dommen ble Kristiansen, som hadde en forhistorie med seksuelle overgrep, utpekt som hovedmannen bak drapene.

Det var Andersens forklaring som først og fremst felte 41-åringen i retten.

- Jeg er overrasket siden det ikke er noe nytt som har kommet fram, sa Andersen til TV 2 torsdag etter at det ble kjent at saken blir gjenopptatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer