Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor ble han siktet

Sprikende vitneforklaringer står helt sentralt i politiets etterforskning mot Hassan Samriye Hashin (35).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen fra Somalia har arbeids- og oppholdstillatelse i Norge fram til neste høst. Kona kom til landet på gjenforening for få måneder siden. Han jobber ved en servicebedrift i Sogndal. Politiet har så langt taktiske bevis som knytter ham til drapet på Hedda Karterudseter.

Etterforskerne mener de har knust et angivelig alibi til 35-åringen.

-  Jeg så siktede

Rundt klokka 01.15 natt til sist torsdag ble Hedda og siktede observert spaserende hjem fra utestedet Meieriet. Som Dagbladet fortalte i går, har et vitne rekonstruert ruta Hedda og 35-åringen gikk. Hovedvitnet forteller at han så de to på vei hjem til internathybelen, men er usikker på hva klokka var da de svingte inn avkjørselen til skolen.

En kollega av 35-åringen har forklart at han så siktede utenfor et gatekjøkken i sentrum ca. kl. 01.45. Mannen sier til TV 2 at han er sikker på at det var 35-åringen han så. Denne forklaringen er årsaken til at politiet ikke har siktet 35-åringen på et tidligere tidspunkt.

-  Ba om ferie

Politikilder understreker overfor Dagbladet at de mener det angivelige alibiet ikke holder. Vitner i den samme køen på gatekjøkkenet har forklart at de ikke så den siktede. Dessuten understreker kilder at en slik observasjon ikke utelukker at 35-åringen kan ha drept Hedda, enten før eller etter at han angivelig var ved gatekjøkkenet.

Politiet mener det også er andre indisier som knytter ham til drapet:

 35-åringen ba om tre uker ferie samme dag som Hedda ble funnet kvalt. På ettermiddagen tok han ut et pengebeløp før han forlot Sogndal med nattbussen. Politiet mener han rømte fordi han visste at han ville komme i søkelyset for drapet.

 Vitner har forklart at 35-åringen og Hedda kranglet før de gikk. Hashin skal ha vært sjalu, fordi Hedda snakket med kamerater av ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media