Vestlundveien ungdomssenter i Bergen

Derfor ble ikke skandale-forholdene fanget opp

Både Forandringsfabrikken og Fylkesmannen i Hordaland har skrytt av Vestlundveien ungdomssenter i Bergen.

NARKOFEST: 28. september 2014 rykket politi ut til en narkofest i loftsstua på Vestlundveien ungdomssenter. Det endte i vold og pågripelser. Foto: Privat
NARKOFEST: 28. september 2014 rykket politi ut til en narkofest i loftsstua på Vestlundveien ungdomssenter. Det endte i vold og pågripelser. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vestlundveien ungdomssenter er nå nedlagt etter at Dagbladet har avslørt tungt rusmisbruk, narkofester, anabole steroider og betydelig innleie av luksusbiler ved den statlige barnevernsinstitusjonen.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) peker på både Forandringsfabrikken og Fylkesmannen i Hordaland i sin forklaring til barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) om hvorfor direktoratet ikke har fanget opp svikten på institusjonen.

Etter fem års drift, beordret statsråden tidligere denne uka kroken på døra etter at ei granskingsgruppe har vurdert at verken driften eller behandlingen ungdom har fått på Vestlundveien ungdomssenter er forsvarlig.

Dagbladet har fått innsyn i et notat som Bufdir ga statsråden mandag denne uka, hvor direktoratet kommer med sine vurderinger av granskingsgruppas rapport.

«Utgangspunktet til Bufdir er at forholdene som er kommet frem burde blitt fanget opp av alle ansvarlige nivåer på en annen måte enn det som er tilfelle i denne saken», heter det i notatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.