Eirik Jensen

Derfor ble Jensen dømt: - Utvilsomt oppdiktet

Borgarting lagmannsrett sabler ned Eirik Jensens forklaring. Blir knapt trodd på noen ting.

DØMT: Eirik Jensen ble 19. juni dømt til 21 års fengsel. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen ble i dag dømt til 21 års fengsel av Borgarting lagmannsrett, og pågrepet av tjenestepersoner fra Spesialenheten for politisaker i den første pausen i retten.

Dommen er knusende, og Jensen har ikke blitt trodd på det han har forklart om de mest sentrale delene av saken, blant annet knyttet til oppussingen av et bad - som retten finner dokumentert at Cappelen bekostet. Lagmannsretten mener verdien av korrupsjonshandlingen knyttet til badet var 200 000 kroner, og at Jensen holdt dette skjult for sin daværende samboer.

De mener Jensen mottok 1,4 millioner kroner fra Cappelen i kontanter.

Ses bort fra

Lagmannsretten mener det er grunnlag for å se fullstendig bort fra Jensens forklaring, i hovedtrekk at den nå avdøde danske håndverkeren som gjorde deler av arbeid ikke fikk betalt fordi han var vanskelig å få tak i.

Den finner det også bevist at Jensen fikk ei klokke til en verdi av 17 000 kroner av Cappelen, at han fikk en Nokia-mobiltelefon og at 34 300 kroner som ble funnet i veggen hos Jensen var en kontantgave fra Cappelen. Retten ser bort fra Jensens forklaring om at dette var tilbakebetaling av penger han hadde lånt Cappelen i forbindelse med en bilreparasjon, og mener denne ikke kan stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer