Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor ble Jensen-juryens avgjørelse satt til side

Fagdommerne mener det er utvilsomt at Eirik Jensen er skyldig i grov narkotikaforbrytelse.

JURYEN OG FAGDOMMERNE: Juryen ville frikjenne Eirik Jensen for grov narkotikaforbrytelse. Det gikk ikke Kristel Heyerdahl og fagdommerne med på. Foto: Bjørn Langsem
JURYEN OG FAGDOMMERNE: Juryen ville frikjenne Eirik Jensen for grov narkotikaforbrytelse. Det gikk ikke Kristel Heyerdahl og fagdommerne med på. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

I en time og et kvarter levde Eirik Jensen i den tro at han ville bli dømt for «bare» grov korrupsjon, med en strafferamme på maks ti års fengsel. Men så satte fagdommerne i lagmannsretten juryens kjennelse til side, og nå risikerer han å bli dømt til 21 års fengsel i en ny sak.

Fagdommerne, med lagdommer Kristel Heyerdahl i spissen, satte juryens avgjørelse til side fordi de mener det er utvilsomt at Jensen også er skyldig i å ha medvirket til Gjermund Cappelens storstilte hasjimport, som er vilkåret i loven for å sette en slik kjennelse til side.

- Dette er en snever unntaksregel som ivaretar hensynet til å unngå klart uriktige frifinnelser, sa Heyerdahl.

Rettsbelæringen

Juryen begrunnet ikke sin avgjørelse, og fagdommerne begrunnet ikke sin beslutning. Men mye av bakgrunnen for tilsidesettelse finnes i Heyerdahls rettsbelæring for juryen, som var det siste som skjedde i retten før juryen trakk seg tilbake og brukte seks dager på å komme fram til sin avgjørelse.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?