Derfor ble Thomas Quick dømt

Thomas Quick ble dømt for drapet på Therese Johannessen fordi han har gitt så spesielle opplysninger om Therese og hjemstedet hennes. Domstolen var derfor ikke i tvil om at det var han som bortførte niåringen i 1988.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av WENCHE SCHJØNBERG

Men til tross for at Quick nå er dømt for drap på Therese, finner ikke Hedemora herredsrett det bevist at beinrestene som politiet har funnet i Ringen-området, stammer fra Therese. Quick har nemlig sagt at han har kvittet seg med restene også av et annet offer i dette området. Retten mener derfor

at det ikke kan slås helt sikkert fast at beinrestene stammer fra Therese.

Ikke tvil

I dommen slår herredsretten fast at den ikke er i tvil om at Thomas Quick er Thereses drapsmann. Dette bygger retten på detaljrikheten i Quicks tilståelse. Detaljene som stemmer i all vesentlig grad overens med fakta fra 1988 da Therese forsvant fra drabantbyen Fjell i Drammen.

For eksempel har Thomas Quick sagt at Therese hadde eksem da han bortførte henne. Denne opplysningen kom aldri ut i massemediene etter at niåringen ble borte. Men Quick visste om eksemen.

Byggearbeid

Et annet indisium som knytter Quick til bortføringen, er at det pågikk byggearbeid på lekeplassen på Fjell da Therese ble bortført. Hvordan kunne Quick vite det hvis han ikke var på Fjell på dette tidspunkt, argumenterer herredsretten.

«Med Thomas Quicks beskrivelse av detaljer om dette området, noen av dem unike for den tiden da det skjedde, kan det ikke forholde seg annerledes enn at Thomas Quick var der på tidspunktet da Therese forsvant, eller nært opptil Thereses forsvinning«, heter det i dommen.

Nøyaktig skildring

Retten viser også til Quicks beskrivelse av plassen rundt Hærland kirke, der han sier at han drepte henne, og Ørjeskogen, der han sier at han lemlestet henne.

«Gjennom de helt spesielle opplysningene som Thomas Quick har gitt om Therese og Fjell, i samsvar med det forholdet at Therese forsvant på denne tid, finner retten det klarlagt at Thomas Quick må, slik han erkjenner, ha bortført Therese. Omstendighetene ved måten forbrytelsen har skjedd på, er

slike at de skal bedømmes som mord», konkluderer herredsretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer