Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor blir de siktede varetektsfengslet i fire nye uker

- Vi vil anke kjennelsen, sier 64-åringens advokat.

FENGSLINGSMØTE: Politiadvokat Cecilie Gulnes og 64-åringens forsvarer, Heidi Ysen, under dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FENGSLINGSMØTE: Politiadvokat Cecilie Gulnes og 64-åringens forsvarer, Heidi Ysen, under dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett har bestemt at den 64 år gamle siktede mannen i Sigrid-saken skal varetektsfengsles i fire nye uker.

Han ble ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden og må sitte fullstendig isolert de to første ukene.

64-åringen nekter straffskyld for drapet og begjærte seg løslatt i forkant, men politiet fikk altså medhold i sin begjæring.

Også den medsiktede 37-åringen ble fengsla i fire nye uker og ble underlagt de samme restriksjonene.

Samme bevisbilde Oslo tingrett er enig med politiet i at bevisbildet mot de er det samme som for to uker siden ved forrige varetektsfengsling.

Retten mener som tidligere at mistanken er svakere mot 64-åringen enn 37-åringen, men at den er sterk nok til at han skal varetektsfengsles.

- Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Retten legger vekt på faren for bevisforspillelse hvis de siktede skulle løslates eller få mulighet til å kommunisere med andre innsatte.

- Gjennom kontakt med medinnsatte vil siktede kunne gi eller motta beskjeder fra omverdenen som kan vanskeliggjøre etterforskningen, står det i kjennelsen.

Anbefaler anke 64-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond, mener politiet ikke hans nok bevis mot hennes klient.

- Vi vil anbefale vår klient om å anke denne kjennelsen, sier hun til Dagbladet.

- Vi er skuffet og litt forbauset over at de fengsler på nytt. Selv om det er en alvorlig sak, mener vi det må være en progresjon i etterforskningen, sier Sigmond, som reagerer på at Oslo tingrett i hovedsak har vist til tidligere kjennelser i sin vurdering.

Som tidligere mener retten at mistankegrunnlager for den siktede 64-åringen er noe svakere enn for 37-årigen, men mener likevel det er en sannsynlighetsovervekt for at han har forholdet seg som beskrevet i siktelsen.

- Siktede har ikke har alibi for tidspunktet da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, rundt klokken 00.15, søndag 5. august 2012, heter det i kjennelsen.

Dommeren viser til flere dokumenter i etterforskningsmateriale, men disse er klausulert og ikke tilgjengelige for allmennheten. Heller ikke de siktede kjenner innholdet i disse. Dokumentene beskriver hvilke spor og bevis politiet har mot de siktede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media