Derfor blir de terrorister

Eksperter sier radikale personer har et behov for hevn og oppmerksomhet. Flere lider også av personlighetsforstyrrelser.

TERRORISTER: 19-åringene Abdel Malik Petitjean og Adel Kermiche tok seg inn i en kirke i Normandie under morgenmessen og drepte presten Jacques (84) ved alteret. De skal være IS-krigere. Foto: AP
TERRORISTER: 19-åringene Abdel Malik Petitjean og Adel Kermiche tok seg inn i en kirke i Normandie under morgenmessen og drepte presten Jacques (84) ved alteret. De skal være IS-krigere. Foto: AP Vis mer
Publisert

Terroren som har rystet Europa den siste tida er blitt utført av radikaliserte personer. De barrikaderer seg, sprenger seg selv i lufta eller knivstikker. Hva som som får mennesker til å utøve vold og redsel mot andre, er det flere grunner til. Flere av terroristene har blant annet unormal psykisk adferd.

- Mange radikaliserte mennesker lider av personlighetsforstyrrelse. De har ofte behov for å hevne seg. Noen er også narsissister, der de føler en trang for oppmerksomhet ved å vise sin «storhet», sier psykiater Pål Hartvig til Dagbladet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer