Derfor blir det værkaos

Og mer ekstremvær blir det, sier klimaekspert.

MER DRITTVÆR I VENTE: Dette bildet viser et lyn over Bunnefjorden like sør for Oslo. Det forventes generelt i hele landet at det blir mer intens nedbør, og at de større nedbørsmengdene vil komme oftere, sier klimaforsker Reidun Gangstø ved Meteorologisk institutt. 
Foto: Per Løchen / NTB Scanpix
MER DRITTVÆR I VENTE: Dette bildet viser et lyn over Bunnefjorden like sør for Oslo. Det forventes generelt i hele landet at det blir mer intens nedbør, og at de større nedbørsmengdene vil komme oftere, sier klimaforsker Reidun Gangstø ved Meteorologisk institutt. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en kronikk i Dagbladet skriver forsker Reidun Gangstø ved klimatjenesteavdelingen på Metereologisk institutt at hun tror de ferske nedbørsrekordene vårt langstrakte land har opplevd den siste tida står for fall i nær framtid.

Gangstø tar utgangspunkt i de ferske Oslo-rekordene som ble satt torsdag 26. juni hvor tidligere rekorder ble «banka ned i støvlene».

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer