Derfor blir dette en skitten valgkamp

President Donald Trump fortsetter å fyre opp kjernevelgerne og bryr seg lite om å nå ut til andre. Det kan bety en svært negativ valgkamp, spår ekspertene.

TIL ANGREP PÅ HILLARY: Donald Trump mener han hadde blitt satt i den elektriske stolen om han slettet mail, slik Hillary Clinton angivelig gjorde. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): USAs president, Donald Trump (73), holdt i natt norsk tid en tale i Orlando i Florida hvor han formelt lanserte sitt kandidatur til gjenvalg i presidentvalget i 2020. Det kom ikke som en overraskelse på noen.

Det var også svært lite som skilte talen fra alle de andre talene han har holdt på liknende arrangementer de siste fire åra. Det var «lock her up»-rop, røde «Make America Great Again»-hatter og buing mot «fake news». Trump snakket om «den ulovlige heksejakta» mot ham. Han hevdet også at ingen annen president har fått til så mye på så kort tid. Trump-vennlige Fox News var den eneste TV-kanalen som valgte å sende hele den lange talen.

- Han ligger etter i meningsmålingene, særlig blant uavhengige velgere. Likevel gjør han ingenting for å nå ut til andre enn kjernevelgerne. Samtidig gjør han alt han kan for å fyre opp dem med å snakke om innvandring, handel og bygge opp fiendebilder, sier den erfarne meningsmålingseksperten John Zogby til Dagbladet etter talen.

- Ville tapt i dag

Han viser til målinger hvor Trump ligger betydelig bak de demokratiske presidentkandidatene, Joe Biden, Bernie Sanders og Elizabeth Warren i flere delstater som han vant i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer