Derfor blir vannet fem ganger så dyrt i Trøndelag som i Bergen

Svaret finnes 45 år tilbake i Stortingets historie. Statsminister Erna Solberg: - Kommunale avgifter øker.

VEKKET HELE NORGE OM DRIKKEVANN: Om lag 2 000 personer har vært rammet av sykdomsbakterier i Øvre Kleppe vannverk i Askøy kommune i Hordaland. Og hele landet har begynt å interessere seg for planene om hva som må gjøres med vanforsyningen i deres kommuner. Friskt vann er ikke gratis. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
VEKKET HELE NORGE OM DRIKKEVANN: Om lag 2 000 personer har vært rammet av sykdomsbakterier i Øvre Kleppe vannverk i Askøy kommune i Hordaland. Og hele landet har begynt å interessere seg for planene om hva som må gjøres med vanforsyningen i deres kommuner. Friskt vann er ikke gratis. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Behovet og planene for å modernisere vannforsyningen de neste 20 årene vil gi store og ulike utslag på prisene for drikkevann til hver enkelt bolig her i landet.

Det dyreste drikkevannet i 2040, blir i nordlige regioner av nye Trøndelag fylkeskommune med 30 875 i årlig kommunal vann- og avgiftsbeløp - inkludert moms, men på kronekurs på 2016-nivå.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer