Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor blir vannet fem ganger så dyrt i Trøndelag som i Bergen

Svaret finnes 45 år tilbake i Stortingets historie. Statsminister Erna Solberg: - Kommunale avgifter øker.

VEKKET HELE NORGE OM DRIKKEVANN: Om lag 2 000 personer har vært rammet av sykdomsbakterier i Øvre Kleppe vannverk i Askøy kommune i Hordaland. Og hele landet har begynt å interessere seg for planene om hva som må gjøres med vanforsyningen i deres kommuner. Friskt vann er ikke gratis. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
VEKKET HELE NORGE OM DRIKKEVANN: Om lag 2 000 personer har vært rammet av sykdomsbakterier i Øvre Kleppe vannverk i Askøy kommune i Hordaland. Og hele landet har begynt å interessere seg for planene om hva som må gjøres med vanforsyningen i deres kommuner. Friskt vann er ikke gratis. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.Vis mer

Behovet og planene for å modernisere vannforsyningen de neste 20 årene vil gi store og ulike utslag på prisene for drikkevann til hver enkelt bolig her i landet.

Det dyreste drikkevannet i 2040, blir i nordlige regioner av nye Trøndelag fylkeskommune med 30 875 i årlig kommunal vann- og avgiftsbeløp - inkludert moms, men på kronekurs på 2016-nivå.

Det er 3,5 ganger så mye som de reelle avgiftene for 2016.

I kommunene i Oppland blir det nesten like dyrt i gjennomsnitt i 2040: 30 875 kroner pr. bolig med moms. Det er tre ganger så mye som i 2016.

Og aller billigst blir drikkevann og avløp i Bergen i 2040 med 6 441 kroner. Det er bare 700 kroner mer enn dagens avgift.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.