Derfor bør du være ekstra forsiktig i rulletrappa

Spesielt hvis du har høye hæler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rulletrappens historie går helt tilbake til 1859. Sko med høye hæler har en betraktelig lenger historie.

Og selv om rulletrappene stort sett er svært praktiske og tidsbesparende elementer i en (mer eller mindre) urban hverdag, kan rulletrappene også skape både pussige situasjoner, irritasjon og farligheter. Særlig på tog- og t-banestasjoner. Og særlig i kombinasjon med sko med høye, spisse hæler.

Ifølge Daily Mail var over 3000 personer involvert i fall på britiske togstasjoner de siste tolv månedene, noe som er en sterk økning. 512 var fall i rulletrapper.

I et forsøk på å skape oppmerksomhet om de ulike faremomentene, og dermed redusere problemet, publiserte Network Rail denne uka en video med opptak av farlige situasjoner.

En av situasjonene viser en kvinne som satte fast skohælen. Hun falt og ble dratt oppover i det Daily Mail omtaler som «the reverse plank», med henvisning til planking-trenden.

Togselskapet ber kundene om å være spesielt oppmerksomme i julestria.

- Vi ber folk planlegge, slik at de slipper å løpe for å rekke toget. Et fall kan bli en miserabel avslutning på en hyggelig dag, sier Robin Gisby i selskapet til avisa.

- Kombinasjonen av flere reisende med mye bagasje og handleposter, dårlig vær og folk som er på vei hjem fra fest, gjør at desember er en periode hvor flere enn vanlig er utsatt for falluhell, sier Gisby.