Derfor bryr hun seg ikke om at sexlivet stinker

De fleste kvinner er ikke så nøye på om lysten eller nytelsen uteblir, viser forskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Flere studier viser at de fleste kvinner som lever  i parforhold ikke tar det så tungt om det kniper på sexlysten eller nytelsen, skriver Videnskab.dk.

Én undersøkelse avslører at selv om 33-50 prosent opplever problemer i sexlivet, er det bare ti prosent av kvinnene som bekymrer seg over det, melder LiveScience.

Gjennom å sammenlikne seksuelt frustrerte kvinner med kvinner som ubekymret lever med dårlig sex, håper forskerne å finne svar på hvilke faktorer som utløser et alvorlig, behandlingstrengende sexproblem.

Har sex av ymse grunner Forskere mener at en årsak til at kvinner hopper til køys uten den store entusiasmen er at de har så mange ulike grunner til å dyrke sex.

- Kvinner har kanskje sex av mange forskjellige årsaker, og bare én av dem kan være et ønske om å bli tilfredsstilt. Det er veien til intimitet, det er måten å utfylle sin rolle som kvinne og hustru på, det gjør partneren lykkelig og så videre, sier leder av Center for Sexual Medicine ved Sheppard Pratt Health System i USA, Leonard Derogatis, til LiveScience

Ei forskningsgruppe fra Texas-universitetet spurte 200 heteroseksuelle kvinnelige studenter om deres parforhold og seksuelle tilfredsstillelse. Resultatene er nettopp publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

Forskerne hadde en hypotese om at kvinner i et intimt forhold bygget på tillitt og åpenhet ikke ville tillegge det dårlige sexlivet så stor betydning. De fikk til dels rett.

Forskningsfunn Bare i forhold hvor kvinnen var anspent eller nervøs i tilknytningen til partneren sin, hjalp intimitet til for å bagatellisere problemene. I mer stabile forhold ga intimitet ingen lindring.

Men da forskerne fokuserte utelukkende på manglende lyst, viste det seg at intimitet hadde en positiv effekt på graden av bekymring.

Det kan skyldes at kvinner i intime forhold opplever nærhet på en ikke-seksuell måte eller at kjæresten er mer forståelsesfull når hun ikke utviser lyst.