Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Derfor «deler» Erna regjeringen i to

En kombinasjon av smittevernshensyn og for små møtelokaler ved Statsministerens kontor har gjort det umulig for regjeringen å møtes ved samme bord.

- DELER REGJERINGEN I TO: En kombinasjon av smittevernshensyn og for små møtelokaler ved statsministerens kontor har gjort det umulig for regjeringen å møtes ved samme bord. Video: NRK Vis mer

Statsminister Erna Solberg fortalte under NRK-programmet «Lindmo» fredag kveld at hun har tatt grep for å «dele» regjeringen i to under coronakrisa.

Det er imidlertid ikke snakk om noe A- eller B-lag, ifølge Solberg.

En kombinasjon av smittevernshensyn, som tilsier at man bør holde to meters avstand til hverandre, og for små møtelokaler ved SMK, gjør det praktisk umulig for regjeringens medlemmer å sitte ved samme langbord.

Så hvordan deler man inn regjeringen? Etter rang fastsatt av kongelig resolusjon, får Dagbladet opplyst.

REDDET: Helseminister Bent Høie var på vakt, da Erna Solberg holdt på å håndhilse med direktør i FHI, Camilla Stoltenberg. Reporter: Christian Wehus. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Satt på skolepulter

Allerede har den praktiske problematikken fått følger, fortalte statsminister Solberg til programleder Anne Lindmo fredag kveld.

Under regjeringskonferansen tidligere i uka måtte man dele opp regjeringens 19 medlemmer.

- Vanligvis sitter vi jo ved et langbord, tett ved siden av hverandre. Nå satt vi med to meters avstand, nedover et langbord. Og så var det ikke plass til alle i regjeringen. De litt nedover i rang satt på skolepulter bakover med to meters avstand, sa statsministeren til Lindmo.

Med litt latter i stemmen la hun selv til:

- De følte nok at det var to forskjellige deler av regjeringen.

VÆR VARSOM: Helmat Sarzali henger opp skilt for Sagene Samfunnshus. - Det er risiko å berøre kontaktflater, sier han. Helle Levang Moum sier det er lett å glemme seg, og er glad for påminnelsen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Videolink mellom møterom

For framtidige regjeringskonferanser har SMK nå tatt grep for å sikre to meters avstand og samtidig kommunikasjon, ifølge statsministeren.

- Det vi skal gjøre nå, er å dele regjeringen i to, og sitte i to forskjellige møterom når vi har møter og ha videolink mellom de to møterommene. Det er fordi vi ikke har møterom på SMK som gjør at 19 statsråder i regjeringen kan sitte i det samme romme. Det er dagens møtelokaler for små til, sa statsministeren til Lindmo.

CORONA-TID: Komiker Jon Niklas Rønning synger om familieliv i corona-tider. Videoen har passert 1,5 millioner visninger. Video: Jon Niklas Rønning Vis mer

I en uttalelse fra SMK til Dagbladet, gjentas det samme budskapet.

- For å redusere risikoen for smitte, er møterommet innredet slik at det er minimum to meter mellom alle.

Og allerede under regjeringskonferansen mandag og tirsdag denne uka, fikk også regjeringen smake på restriksjonene vi alle er nødt til å følge under coronakrisa.

Hele Norges coronakart