Dagbladets kilder:

Derfor drøyer Raymonds plan

Smittetallene i Oslo synker, men Raymond Johansen vil ikke lansere sin gjenåpningsplan før han får løfter om flere vaksiner fra Bent Høie, blir Dagbladet fortalt. Håpet er 150 000 ekstra doser direkte til Oslos befolkning.

OM IMPORTSMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen onsdag 14. april. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne i forrige uke avsløre at det ikke kommer noen gjenåpningsplan for Oslo med det første.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har satt i gang arbeidet med en gjenåpningsplan for lengst, men denne planen blir ikke presentert for offentligheten denne uka, erfarer Dagbladet.

Dagbladet er også kjent med at gjenåpningsplanen utsettes fordi byrådet ser med usikkerhet mot vaksineleveransen til Oslo. I tillegg må smittetallene gå ytterligere ned.

Samtidig er det ventet at Oslo kommer til å lempe på besøksreglene denne uka, og åpne for flere enn to personer på besøk samtidig.

Utover dette er det lite realistisk med flere lettelser denne uka, blir Dagbladet fortalt.

Vil ha lovnader

Frykten i byrådet er at dersom gjenåpningen kommer for raskt, kan smittetallene igjen øke. Johansen ønsker å åpne opp, men bekymringen er at Oslo har vaksinert for få til å iverksette en gjenåpning nå.

Byrådet ønsker derfor at regjeringen skal forplikte seg til å sende betydelig flere vaksinedoser til hovedstaden før Johansen føler seg trygg nok til å lansere gjenåpningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer