Kjærlighetserklæring til bompenger:

Derfor elsker MDG bomringene

Regjeringen kaller inn til krisemøte om bompenger. Flere partier vakler. MDG står fjellstøtt og klemmer i stedet en bomring.

EKTE KJÆRLIGHET. MDGs listetopp i Bergen, Thor Haakon Bakke, mener det er viktig å fortelle at bomstasjoner har betydning ut over å finansiere kollektivtrafikk. Foto: Privat
EKTE KJÆRLIGHET. MDGs listetopp i Bergen, Thor Haakon Bakke, mener det er viktig å fortelle at bomstasjoner har betydning ut over å finansiere kollektivtrafikk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): - Jeg synes de nye bomstasjonene fikk for mye tyn. Når de til og med ble satt i brann, måtte jeg svare. Så på en joggetur tok jeg en selfie som jeg la ut på Twitter der jeg klemmer min lokale bomstasjon, sier MDGs førstekandidat i Bergen, Thor Haakon Bakke til Dagbladet.

- Du ville rett og slett vise din kjærlighet til bomstasjonene som får hver femte bergenser til å si at de ville stemt på Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) dersom det var kommunevalg nå?

- Noe av MDGs rolle når denne vinden blåser slik den gjør, er å vise fram fakta og si «ro ned, pust med magen». Bompenger bidrar ikke bare til finansiering av nye kollektivtilbud. Som det mest effektive virkemidlet til mindre bilkjøring og mer samkjøring, gir de renere luft, bedre arealutnyttelse og mindre støy. Vi vet også at den viktigste årsaken til mikroplast i havet er slitasje fra bildekk. Sånne ting.

I tillegg til å være listetopp for Miljøpartiet De Grønne i Bergen 9. september, er Bakke foreslått til sentralstyret under helgens MDG-landsmøte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer