VALG: Etter mellomvalget i USA valgte hundrevis av amerikanere å sette klistremerker med påskriften «Jeg stemte» på gravsteinen til Susan B. Anthony. Video: CNN Vis mer

Derfor er det hundrevis av klistremerker på denne gravsteinen

Velgerne hyller Susan B. Anthony.

Etter å ha avgitt sin stemme i mellomvalget var det flere kvinner som fant veien til Susan B. Anthonys grav i Rochester, New York. I årevis har velgere besøkt graven og festet sine «jeg stemte»-klistremerker på gravsteinen, for å vise sin takknemlighet overfor hennes arbeid for kvinners rett til å stemme.

Etter presidentvalget i 2016 var hele gravsteinen dekket av klistremerkene.

Fikk bot

Anthony viet sitt liv til å jobbe for kvinners rettigheter, skriver Det nasjonale museet for kvinnehistorie på sin nettside. Museet ligger i Virginia i USA, og fokuserer på historiene til kvinner som forandret den amerikanske nasjonen.

Anthony og hennes gode venn Elizabeth Cady Stanton reiste rundt i landet og Anthony holdt taler hvor hun krevde at kvinner skulle få stemme. Hun risikerte å bli arrestert for å dele slike ideer i offentligheten.

Hun ble berømt. Mange så opptil henne, mens andre hatet hennes ideer.

Da Kongressen i 1870 lot afroamerikanske menn stemme, var de to venninnene sinte for at lovgivningen ikke inkluderte kvinners rett til å stemme.

I 1872 ble Anthony arrestert for å stemme i sin hjemby Rochester, og ble dømt til å betale 100 dollar i bot. Ifølge CBS News nektet hun å betale bota, og hun ble heller aldri straffet for det.

Hun skal angivelig ha sagt til dommeren at hun «ville aldri betale en dollar for din urettferdige straff».

Hyller Anthony

Nesten 50 år seinere, i 1920, ga det 19. grunnlovstillegget kvinner i USA retten til å stemme.

Men det var for seint for Anthony, som døde i 1906, 86 år gammel.

Grunnlovstillegget var langt ifra enden på kampen for like rettigheter for alle amerikanere, men Susan Brownell Anthony er fortsatt en helt for kvinner rundt om i landet som stolt stemmer i hennes sted, skriver CNN.

Det er flere som også tar til Twitter for å takke Anthony for arbeidet hun gjorde:

- Jeg kan ikke se for meg en verden hvor jeg ikke har retten til å stemme.

- Jeg stemmer av mange grunner, takknemlig for at denne kvinnen hjalp meg få retten til å gjøre det.

- Jeg håper jeg gjør Susan B. Anthony stolt.

Og valgdagsmålinger viser at andelen kvinner som stemmer blir høyere denne gang enn det noen gang har vært tidligere. Ifølge ABCs måling er andelen kvinnelige velgere 52 prosent, en andel som er like høy som den tidligere rekorden for mellomvalg i 2010.