FORGIFTET: Få timer etter at dette bildet ble tatt, ble Sergei Skripal og dattera Julia funnet på en benk i Sailsbury. De har siden 4. mars vært innlagt på sykehus. Begge kan ha fått livsvarige skader av nervegiften de utsatt for. Foto: NTB Scanpix
FORGIFTET: Få timer etter at dette bildet ble tatt, ble Sergei Skripal og dattera Julia funnet på en benk i Sailsbury. De har siden 4. mars vært innlagt på sykehus. Begge kan ha fått livsvarige skader av nervegiften de utsatt for. Foto: NTB ScanpixVis mer

Derfor er det ingen som vet hvor den mystiske skrekkgiften kommer fra

Ifølge utenlandske eksperter kan land ha hemmelige lagre av nervegiften som sendte eksspionen Sergei Skripal og dattera på sykehus.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og dattera Julia ligger på sykehus med livsvarige skader etter at de 4. mars ble utsatt for et giftangrep i den britiske byen Salisbury.

Britiske myndigheter mener det er Russland som står bak angrepet og Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPWC) gransker nå prøver av den angivelige nervegiften, men har ikke trukket noen konklusjon ennå.

Novitsjok er navnet på nervegiften, ifølge britiske myndigheter. Nervegiften pekes mot det russiske militæret, siden Russland har vært det eneste offentlig kjente stedet i verden hvor giften har vært produsert.

OPWC var onsdag samlet til et møte i Haag, på initiativ fra Russland, for å diskutere britenes angivelige beviser for russisk medvirkning til nerveangrepet. Russland ønsker seg en uavhengig etterforskning av giftgåta i samarbeid med britene. Det kaller OPWC «perverst» og mener det er en avledningsmanøver.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn