Derfor er det oransje kleskode på Stortinget

- Prisverdig å være med på, sier Siv Jensen.

KNALL: Leder i FOKUS, Gro Lindstad utfordret blant andre Helga Pedersen (Ap), Karin Andersen (SV), Akhtar Chaudhry (SV), Siv Jensen (Frp) og Bent Høie (H) til å stille i oransje. Annledningen er en FN-kampanje som skal sette oppmerksomhet på vold mot kvinner som et globalt problem.  Foto: Sofie Prestegård / Dagbladet
KNALL: Leder i FOKUS, Gro Lindstad utfordret blant andre Helga Pedersen (Ap), Karin Andersen (SV), Akhtar Chaudhry (SV), Siv Jensen (Frp) og Bent Høie (H) til å stille i oransje. Annledningen er en FN-kampanje som skal sette oppmerksomhet på vold mot kvinner som et globalt problem. Foto: Sofie Prestegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Orange Day» markeres verden over ved å kles seg i oransje. Målet er økt oppmerksomhet om vold mot kvinner.

25. november er den internasjonale dagen for å eliminere all vold mot kvinner, og det er egentlig den 25. i alle andre måneder som er definert som «Orange Day». Stortinget har med andre ord tjuvstartet litt.

- Dette synes jeg er prisverdig å være med på. Det er fortsatt veldig mange som opplever vold og overgrep. Særlig kvinner, sier Siv Jensen (Frp), medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

De norske stortingspolitikerne er også de første stortingspolitikerne i verden som stiller opp for kampanjen.

Et verdensproblem Vold mot kvinner er et universelt problem. Statistikk Verdens helseorganisasjon la frem i 2011 viser at mellom 15 og 71 prosent av alle kvinner har opplevd fysisk eller seksualisert vold utført av sin partner. FNs statistikk fra 2010 viser også at opp mot 59 prosent av verdens kvinner har blitt utsatt for vold. Andelen varierer ut ifra hvor kvinnene bor. Å avskaffe vold mot kvinner var foreslått som et eget tusenårsmål. Da dette ikke ble en realitet kom en egen kampanje i stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer