Derfor er det rettslig helt greit at straffe­dømte Per Sandberg blir justisminister

Erna Solberg mener det er uproblematisk at tidligere straffedømte Per Sandberg får ansvaret for lov og rett i Norge, og får medhold fra jusprofessorer.

STRAFFEDØMT: Statsminister Erna Solberg svarer på spørsmål om Per Sandberg som ny justisminister. Video: Emilie Rydning / Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) overtar inntil videre som justis-, beredskaps- og innvandringsminister etter Sylvi Listhaug. Sandberg er tidligere straffedømt, men statsminister Erna Solberg har ingen problemer med å gi ham ansvaret for lov og rett i Norge.

- Jeg er generelt tilhenger av at folk får en ny sjanse her i livet. Det er en norsk verdi at man kan gjøre noe annet og komme tilbake i livet når man har sonet og gjort opp, sier Solberg til Dagbladet.

Det har stormet rundt Frp-nestleder Sandberg mer enn et par ganger i løpet av hans 21 år på Stortinget. Han er blant annet tidligere straffedømt for to forhold.

Blant annet har det store franske nyhetsbyrået AFP merket seg utnevnelsen.

«Norsk politiker som slo asylsøker blir justisminister», er overskriften på byråets sak, som viser til at det på sosiale medier blir ironisert over Sandbergs utnevnelse.

- Nesten like ille

Ingen av partiene Dagbladet har vært i kontakt med tirsdag har så langt ønsket å offentlig kommentere valget av Sandberg som Listhaugs arvtaker. Lene Vågslid (Ap), leder av justiskomiteen på Stortinget, sier imidlertid følgende på generelt grunnlag:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer