Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Wall-saken:

Derfor er det viktig å finne Kim Walls armer

Kan avsløre hva som skjedde før hun døde.

DREPT: Den svenske journalisten Kim Wall ble tretti år gammel. Ulike kroppsdeler fra et partert lik har vist seg å være Kim Wall. Nå håper politiet på å finne armene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DREPT: Den svenske journalisten Kim Wall ble tretti år gammel. Ulike kroppsdeler fra et partert lik har vist seg å være Kim Wall. Nå håper politiet på å finne armene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kom det fram at politiet har funnet Kim Walls hode og ben. Det ble også funnet en pose med klær og en kniv i.

Funnene ble gjort på ti til tolv meters dyp i Køge Bugt fredag, det første funnet etter at en syklist fant Walls torso 21. august.

Nå fortsetter søket av den avdøde svenske journalisten Kim Wall, som ble tretti år gammel.

Det store håpet nå er, ifølge visepolitiinspektør Jens Møller Jensen, å finne Walls armer.

- Jeg håper vi finner armene i løpet av de neste dagene. Vi skal ut og dykke igjen denne uka, når været tillater det, sier han til den danske avisa Berlingske.

Kan avsløre hva som skjedde før dødsfallet

Funnene fredag strider mot forklaringen til den danske oppfinneren Peter Madsen (46), som er siktet for å ha drept og lemlestet Kim Wall i sin hjemmelagde ubåt.

- Det er ikke tegn på frakturer på kraniet, og det er heller ikke tegn på stump vold, fortalte Møller Jensen under en pressekonferanse lørdag.

FANT HODE OG BEN: Visepolitiinspektør Jens Møller Jensen under en pressekonferanse i København 7. oktober. Foto: NTB Scanpix
FANT HODE OG BEN: Visepolitiinspektør Jens Møller Jensen under en pressekonferanse i København 7. oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Madsens forklaring gikk ut på at Wall skal ha fått en luke på 70 kilo i hodet i ei ulykke.

Under pressekonferansen i helgen fortalte politiet at det ennå ikke var mulig å fastslå en dødsårsak, noe som er deler av grunnen til at det er viktig å finne armene.

Rettsmedisiner Peter Juel Thiis forklarer at det likevel er tvilsomt at armene vil løse mysteriet rundt Kim Walls dødsfall. Det armene potensielt kan avsløre, er hva som skjedde før hun døde.

- For det første er det viktig å finne armene av hensyn til de pårørende, slik at de får en hel person å begrave. Men det er selvfølgelig også interessant for etterforskningen. For eksempel om armene, da mest sannsynlig underarmene og hendene, viser tegn til skader etter selvforsvar. Rettsmedisinere vil CT-skanne armene for å se om det er brudd eller splinter etter for eksempel en kniv, forklarer Juel Thiis til Berlingske.

Skal avhøre på nytt

De samme tingene vil de se etter på Walls bein.

- Det er veldig sjeldent at vi finner dødsårsaken på bein eller armer. Da må en stor pulsåre ha blitt skåret over. Armer og bein blir normalt sett ikke åpnet, men de undersøkes utvendig.

Politiet har planer om å avhøre Peter Madsen på nytt etter funnene, men det er uklart når dette vil skje.

- På et tidspunkt vil jeg motta en skriftlig rapport om de nye funnene, men jeg regner ikke med at det kommer til å skje denne uka. Så skal Peter Madsens forsvarer ha tid til å lese disse rapportene, sier Møller Jensen til den danske avisa.

Sammenligner DNA

På den andre siden av grensa planlegger svensk politi å teste Peter Madsens DNA opp mot bevismateriale fra uoppklarte mord.

- I november kommer vi til å undersøke alle tilfeller vi ikke har løst opp mot det danske DNA-registeret, noe om inkluderer Peter Madsens DNA. Det skjer automatisk, sier Mattias Sigfridsson, kriminaletterforsker ved politiet i Skåne, til TV4.

- Vi har noen tilfeller som tilsynelatende har en lignende profil, oppgir Bo Lundqvist, sjef for politidistriktets cold case-gruppe, til samme kanal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!