Derfor er Donald Trump superhet på Twitter i dag

Retweetet bilde av seriemorderpar.

UHELDIGE DONALD: Donald Trump ble lurt til å retweete bildet av et seriemorderpar tidligere i dag. Nå er det på alles «lepper» på Twitter. Foto: REUTERS / Joshua Roberts / NTB scanpix
UHELDIGE DONALD: Donald Trump ble lurt til å retweete bildet av et seriemorderpar tidligere i dag. Nå er det på alles «lepper» på Twitter. Foto: REUTERS / Joshua Roberts / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Investor Donald Trump ligger helt i toppsjiktet i verden når det kommer til rikdom. Men forretningsmannen og den nådeløse sjefen på TV som gir deg sparken uten å nøle er trolig ikke helt i toppsjiktet når det kommer til ferdigheter innen sosiale medier.

Nå skal han ha gått rett i baret, skriver blant andre The Independent.

I 13-tida i dag ble han oppfordret til å videreformidle, eller retweete, en tweet fra en annen bruker. Brukeren skrev:

«Foreldrene mine, som har gått bort, sa alltid at du var en stor inspirasjon. Kan du være så snill å videresende i deres minne?»

Til teksten lå et eldre bilde av en smilende mann og kvinne.


Trump trykket på «retweet»-knappen og meldingen ble sendt ut til alle hans 2,7 millioner følgere.

Det Trump trolig ikke fikk med seg før det var for seint, var at bildet var av seriedrapsparet Fred og Rosemary West. Det var Philip Bradbury (@feckhead) som sto bak oppfordringen. Han skriver blant annet i sin profil å være en «feilslått komiker». Det hele var selvsagt en spøk fra hans side.

Fred og Rosemary West var britiske seriemordere som opererte hver for seg og etter hvert sammen i årene 1967 til 1987. De torturerte, voldtok og drepte minst 11 unge jenter, deriblant flere familiemedlemmer. De begravde likene i sin egen hage eller like ved.
Paret ble tatt i 1994 og Fred West tok sitt eget liv før rettssaken. Rosemary West ble dømt til livsvarig fengsel.

Da spøken ble oppdaga av veldig mange på Twitter, ble retweeten sletta. Nå i 17-tida la Donald Trump ut en forklaring.


«En eller annen dust twitra at hans foreldre sa jeg var en stor inspirasjon for dem + RT. For å være vennlig retweetet jeg den. Kanskje jeg saksøker», før han la ut en til:

«Jeg trodde jeg var snill mot noen. Jeg tipper lærdommen her er at man skal ikke være snill eller stole på noen. Trist!»

I august i år skapte Trump twitterstorm med en rekke kontroversielle uttalelser om ebola-leger. Han mente blant annet at dersom en amerikansk lege ble smittet mens han forsøker å bekjempe viruset i Afrika, burde vedkommende ikke få komme tilbake til USA.