Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På rømmen i Thailand:

Derfor er han i skjul

Nordmannen som er siktet for dødsvold mot en brite på et luksushotell i Phuket jaktes av politiet.

SIKTET: En nordmann i 50-åra er siktet for vold med døden til følge i Thailand. Han er nå i skjul. Klipp: Ørjan Ryland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

I august i år ble en nordmann i 50-åra siktet for vold med døden til følge på et luksushotell i Phuket i Thailand. Han ble løslatt mot en kausjon på rundt 60 000 kroner mot at han ikke fikk forlate landet - og komme i retten når han ble bedt om det.

Nordmannen har ikke dukket opp til noen rettsmøter, og jaktes nå av thailandsk politi.

- Jeg har dialog med ham. Han er fortsatt etterlyst av thailandsk politi. Nå er han i skjul og ønsker ikke å møte opp til rettsmøter. Han vil avgi forklaring når hovedforhandlingene starter opp, sier nordmannens advokat Sulman Maroof Hussain til Dagbladet.

Ifølge TV 2 har Interpol etterlyst nordmannen i 188 land.

- Frykter for livet

Hussain forteller at nordmannen er i skjul fordi han har mottatt en rekke drapstrusler.

- Han har blitt utsatt for verbale trusler av britiske statsborgere som er i Phuket, men også thailandske borgere. Dette er på grunn av måten han blir framstilt på i mediene.

Nordmannen er navngitt av flere utenlandske medier, og har blant annet blitt omtalt som «Killer in the pool» da han ble avbildet i bassengområdet på hotellet sitt.

ADVOKAT: Sulman Maroof Hussain er nordmannens advokat. Han forteller at han har vært i kontakt med sin klient, som skal befinne seg i Thailand. Foto: Privat
ADVOKAT: Sulman Maroof Hussain er nordmannens advokat. Han forteller at han har vært i kontakt med sin klient, som skal befinne seg i Thailand. Foto: Privat Vis mer

- Vi har vært i kontakt med lokalt politi angående at han føler at sikkerheten hans ikke blir ivaretatt. Han vil møte opp til rettsmøter, men da må lokalt politi garantere for sikkerheten og det har de ikke gjort. Han frykter for livet sitt, sier Hussain.

Advokaten understreker at nordmannen var ute på kausjon på lovlig vis, og at han etter å ha mottatt truslene ba politiet om sikkerhetstiltak. Da dette ikke ble gjort, valgte han å gå i skjul.

- Han har fått drapstrusler og må forholde seg til det. Han vet ikke om disse personene har gjennomføringsevne eller ikke.

Blodpenger

Advokaten understreker at nordmannen ønsker å avgi sin forklaring i retten, og forteller at han ikke vet når hovedforhandlingene skal holdes.

- Det er opp til politiets etterforskning å bestemme hvor raskt det vil gå, sier Hussain.

I mellomtiden jobber advokatene for å få til en avtale med den avdøde britens familie. I henhold til thailandsk lov er det mulig å betale fornærmedes familie en sum penger og avslutte saken på den måten.

- Vi har foreslått dette og avventer tilbakemelding fra fornærmedes familie.

- Hvor mye penger er det snakk om?

- Det er familien som må godta en sum, og hva summen eventuelt vil bli er vi langt unna i prosessen.

Thailandsk politi har fratatt nordmannen passet, og han er fortsatt i Thailand, opplyser advokaten.

- Han har det svært vanskelig. Dette er en sak han skulle vært foruten.

DØDE: Den britiske ektemannen Amitpal Singh Baja (34) og kona Bandhna Kaur Bajaj, som har gitt flere intervjuer etter at mannen hennes ble drept. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
DØDE: Den britiske ektemannen Amitpal Singh Baja (34) og kona Bandhna Kaur Bajaj, som har gitt flere intervjuer etter at mannen hennes ble drept. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

- Selvforsvar

Det var britiske Amitpal Singh Baja (34) som omkom i basketaket med nordmannen. Det var klager på støy som startet en krangel mellom partene, som endte i en dødelig slåsskamp.

Politiet har tidligere opplyst til lokale medier at de fant nordmannen med kuttskader og flere blåmerker. Den britiske mannen lå da med ansiktet ned mot gulvet foran hotellrommet sitt.

- Han blødde fra nese og munn, og pustet svakt. Han ble fraktet til sykehus umiddelbart. Der døde han, sa Maj Techin i politiet.

Nordmannen hevder at han ble stukket med kniv av briten, og at han handlet i selvforsvar.

Den siktede nordmannen er fra Østlandet, og blir beskrevet som en ekspert på kampsport i britiske medier. Han har blant annet jobbet som vekter, men går nå på arbeidsavklaringspenger.

I rettssak

Nordmannen har tidligere vært involvert i en rettssak mot Oslo kommune, etter at han og en kollega tok taxi hjem fra byen og sendte reiseregning til Helseetaten.

Den siktede nordmannens pengesum var på 713 kroner, ifølge dommen fra 2018.

De to mistet som følge av dette jobben, og gikk til sak mot kommunen.

Den siktede stilte blant annet opp i Dagbladet i forbindelse med saken. Han vant ikke fram i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media