På rømmen i Thailand:

Derfor er han i skjul

Nordmannen som er siktet for dødsvold mot en brite på et luksushotell i Phuket jaktes av politiet.

SIKTET: En nordmann i 50-åra er siktet for vold med døden til følge i Thailand. Han er nå i skjul. Klipp: Ørjan Ryland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I august i år ble en nordmann i 50-åra siktet for vold med døden til følge på et luksushotell i Phuket i Thailand. Han ble løslatt mot en kausjon på rundt 60 000 kroner mot at han ikke fikk forlate landet - og komme i retten når han ble bedt om det.

Nordmannen har ikke dukket opp til noen rettsmøter, og jaktes nå av thailandsk politi.

- Jeg har dialog med ham. Han er fortsatt etterlyst av thailandsk politi. Nå er han i skjul og ønsker ikke å møte opp til rettsmøter. Han vil avgi forklaring når hovedforhandlingene starter opp, sier nordmannens advokat Sulman Maroof Hussain til Dagbladet.

Ifølge TV 2 har Interpol etterlyst nordmannen i 188 land.

- Frykter for livet

Hussain forteller at nordmannen er i skjul fordi han har mottatt en rekke drapstrusler.

- Han har blitt utsatt for verbale trusler av britiske statsborgere som er i Phuket, men også thailandske borgere. Dette er på grunn av måten han blir framstilt på i mediene.

Nordmannen er navngitt av flere utenlandske medier, og har blant annet blitt omtalt som «Killer in the pool» da han ble avbildet i bassengområdet på hotellet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer