Ernas vaksine

Derfor er ikke Erna vaksinert

Svar: Fordi hun bor i Bergen, teknisk sett.

OOPS: Her går det nesten galt, igjen. Her under statsminister Erna Solbergs pressekonferanse onsdag 14. april. Video: Regjeringen.no Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 116 000 +231
innlagt110 +4
døde 757
påvist smittet 158 000 000+271.8K
døde 3 290 000 +6.1K
Se mer

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er like gammel som statsminister Erna Solberg (H) men fikk vaksinen før henne.

Johansen fikk første stikk i går.

Enkelte bydeler øst i Oslo vaksinerer nå mennesker i 40-åra. Statsministeren feiret nylig sin 60-årsdag med brask, bram, og sushi på Geilo - men må likevel vente på vaksinen.

Statsministerens kontor forteller Dagbladet at det foreløpig ikke er noen plan for når Norges mektigste person, altså Solberg, skal få frihetens første sprøytestikk i overarmen.

Årsaken til at statsministeren, som stort sett bor og jobber ut fra Oslo, må vente er denne: teknisk sett er Solberg fortsatt bergenser, blir Dagbladet fortalt. Og i Bergen har man ikke kommet like langt i vaksinasjonen som i Oslo.

Dagbladet vet at Solberg ikke har ønsket å hoppe fram i vaksinekøen fordi hun er kritisk personell.

Raymond Johansen hadde registrert seg slik at vaksinasjonssenteret kunne ringe hvis det ble en ledig time - og Ap-Raymond hadde flaks.

- Jeg er glad for å ha fått første dose av vaksinen og oppfordrer befolkningen til å ta vaksinen med en gang de får tilbud om det. Mange vil få tilbud om vaksine i tiden fremover ettersom tempoet i vaksineringen øker, uttalte Johansen i en pressemelding.

I bydelene med høyt smittetrykk i Oslo vaksineres nå aldersgruppen ned til 45 år. FHI vurderer nå om de skal begynne i de nederste aldersgruppene når de er ferdig med aldersgruppen 45 til 54 år.

Som Dagbladet skrev i går ønsker Johansen flere vaksiner til Oslo før han igangsetter gjenåpningsplanen for hovedstaden. Dagbladet har tidligere skrevet at det ikke kommer noen lettelser i Oslo denne uka, unntatt en lemping i besøksreglene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer