Ernas vaksine

Derfor er ikke Erna vaksinert

Svar: Fordi hun bor i Bergen, teknisk sett.

OOPS: Her går det nesten galt, igjen. Her under statsminister Erna Solbergs pressekonferanse onsdag 14. april. Video: Regjeringen.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er like gammel som statsminister Erna Solberg (H) men fikk vaksinen før henne.

Johansen fikk første stikk i går.

Enkelte bydeler øst i Oslo vaksinerer nå mennesker i 40-åra. Statsministeren feiret nylig sin 60-årsdag med brask, bram, og sushi på Geilo - men må likevel vente på vaksinen.

Statsministerens kontor forteller Dagbladet at det foreløpig ikke er noen plan for når Norges mektigste person, altså Solberg, skal få frihetens første sprøytestikk i overarmen.

Årsaken til at statsministeren, som stort sett bor og jobber ut fra Oslo, må vente er denne: teknisk sett er Solberg fortsatt bergenser, blir Dagbladet fortalt. Og i Bergen har man ikke kommet like langt i vaksinasjonen som i Oslo.

Dagbladet vet at Solberg ikke har ønsket å hoppe fram i vaksinekøen fordi hun er kritisk personell.

Raymond Johansen hadde registrert seg slik at vaksinasjonssenteret kunne ringe hvis det ble en ledig time - og Ap-Raymond hadde flaks.

- Jeg er glad for å ha fått første dose av vaksinen og oppfordrer befolkningen til å ta vaksinen med en gang de får tilbud om det. Mange vil få tilbud om vaksine i tiden fremover ettersom tempoet i vaksineringen øker, uttalte Johansen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer