Derfor er ikke Norge lenger verdens lykkeligste land

Finland slår oss på ett punkt.

LYKKE: Norge kan ikke lenger smykke seg med tittelen som verdens lykkeligste land. Foto: NTB Scanpix
LYKKE: Norge kan ikke lenger smykke seg med tittelen som verdens lykkeligste land. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye rapporten fra FN er her, og den forteller oss at Norge ikke lenger troner på toppen som verdens lykkeligste land.

Det er nabolandet Finland som stikker av med seieren, en hårsbredd foran Norge, som fremdeles ligger på en god andreplass.

Lykkeligere immigranter

I år er det enkelte momenter ved rapporten som er annerledes enn tidligere. Blant annet har de gjennomført en spørreundersøkelse blant immigranter i 117 ulike land, og det har ført til at enkelte land har byttet plass på lista.

- Vi må ta høyde for at det er svært små forskjeller mellom de øverste landene her. Det er ikke så store ulikheter i lykkenivået, men vi ser at det er en del endringer i indeksen fra perioden 2008 til 2010, målt opp mot perioden fra 2015 til 2017. Her ser vi at Norge har en svak nedgang, mens Finland har en ganske sterk oppgang, sier FN-sambandets generalsekretær Anne Cathrine da Silva til Dagbladet.

Til tross for at forskjellene mellom Norge og Finland er minimale når alle faktorene legges sammen, er det altså i punktet til immigrantene at vi kan se en tydelig forskjell mellom Finland og Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer