Derfor er Jens så vanskelig å slå

Vinner velgerne på de to største kjernesakene. Se hele lista!

Derfor er Jens så vanskelig å slå
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): For første gang på 16 år har en sittende regjering en god mulighet til å bli gjenvalgt i Norge. De rødgrønne er klart størst på Synovates siste meningsmåling. Tallene i en undersøkelse bestilt av samfunnsforsker Tor Bjørklund kan bidra til å forklare hvorfor:

Stoltenberg og Halvorsen kommer best ut på områdene som betyr mest for folk når de skal legge stemmeseddelen i urnene.- Politikken dreier seg stadig mer om velferdsproblemer - og behovet for velferd er uutømmelig, sier professor i statsvitenskap og samfunnsforsker ved UiO Tor Bjørklund, som har bestilt undersøkelsen Dagbladet referer.

Fram i posisjon På flere områder øker partiene sitt eierskap til sakene, sammenliknet med ukene før valget i 2005, på tross av regjeringsslitasje.

Etter valgnederlaget i 2005, lovet Frp og Høyre å lede an i samlingen av borgerlig side, et prosjekt som har endt i gjentatte feider mellom de to partiene, som da Høyre avfeide Frps innvandringspolitikk.

Dette har svekket velgernes tillit til et styringsdyktig alternativ på borgerlig side, men det er andre årsaker til de rødgrønnes gode sjanser for å beholde utsikten fra regjeringskontorene også i 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer