Derfor er Jonas Gahr Støre inhabil

Les advokatfirmaet Kvales habilitetsvurdering av Støre her.

- INHABIL: At Felix Tschudis næringsvirksomhet kan dra fordeler av senterets aktiviteter er det vel ikke nevneverdig tvil om, skriver advokat Lars Trygve Jenssen i Kvale & Co. Her fra venstre Felix Tschdudi, styrelder i Senter for nordområdelogistikk, Gunnar Kjønnøy, fylkesmann i Finnmark og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Bente Bjercke
- INHABIL: At Felix Tschudis næringsvirksomhet kan dra fordeler av senterets aktiviteter er det vel ikke nevneverdig tvil om, skriver advokat Lars Trygve Jenssen i Kvale & Co. Her fra venstre Felix Tschdudi, styrelder i Senter for nordområdelogistikk, Gunnar Kjønnøy, fylkesmann i Finnmark og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Bente Bjercke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I saken omkring UDs bevilgninger av penger til Stiftelsen Center for High North Logistics har spørsmålet om habilitet blitt sentralt. En gjennomgang av dette slik saken står i dag kan derfor være av interesse.

Den som tilrettelegger eller treffer en forvaltningsmessig avgjørelse skal være upartisk og skal ikke kunne ha personlige interesser i saken eller dens utkomme. Reglene om dette, habilitetsreglene, er objektive. Det spiller derfor ikke noen rolle for anvendelsen av reglene om vedkommende faktisk er upartisk, saklig og ikke søker noen fordel for seg eller sine.

Formålet med reglene er dels å sikre materielt riktige avgjørelser, dels å unngå usaklighet og forskjellsbehandling, og dermed sikre tillit til forvaltningen. Dette er dypt rotfestede regler, med kjente skrevne kilder tilbake til Magnus Lagabøters landslov.

De konkrete bestemmelsene Habilitetsreglene for forvaltningen er å finne i forvaltningsloven (fvl.). De gjelder hele forvaltningen, også UD og statsråden.

Habilitetsreglene gjelder for en som tilrettelegger grunnlaget for en avgjørelse og/eller treffer avgjørelsen, jf. fvl. § 6, første og andre ledd. Det er andre ledd som er relevant i herværende sak;

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer