Nord-Korea og atomvåpen:

Derfor er Kim Jong-un farligere enn du tror

Ekspertene mener det bare er et tidsspørsmål før Nord-Korea kan angripe med atomvåpen.

NÅDD TOPPEN:  Det er en 60 år lang ferd mot å bli atomvåpenmakt, som Nord-Koreas Kim Jong-un  er i ferd med å fullføre. Den unge diktatoren har siden han tok over makten for fem år siden lovet landets 25 millioner innbyggere både atomvåpen og økonomisk vekst. Her er han på et bilde fra april 2015, da han angivelig besteg det myteomspunne fjellet Paektu, der faren angivelig ble født. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NÅDD TOPPEN: Det er en 60 år lang ferd mot å bli atomvåpenmakt, som Nord-Koreas Kim Jong-un er i ferd med å fullføre. Den unge diktatoren har siden han tok over makten for fem år siden lovet landets 25 millioner innbyggere både atomvåpen og økonomisk vekst. Her er han på et bilde fra april 2015, da han angivelig besteg det myteomspunne fjellet Paektu, der faren angivelig ble født. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEOUL/OSLO (Dagbladet): Du er kanskje blant dem som trekker litt på smilebåndet når du ser bilder av Nord-Koreas diktator Kim Jong-un?

Den tykkfalne, allvitende Kim som inspiserer militæranlegg, er om bord i ubåt eller overvåker missiltest kan lett framstå som ufrivillig komisk for den som ikke er flasket opp på nordkoreansk propaganda.

Sannheten er at om det ikke hadde vært for denne eksponeringstrangen, så hadde vi vært langt mer i det uvisse når det gjelder utviklingen av landets atom- og missilprogram. Det skrytebildene, i kombinasjon med andre lands satelittbilder og etterretning, forteller oss er at Nord-Koreas unge diktator åpenbart har hastverk med å ferdigstille kjernefysiske våpen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer