43 prosent mener kongen gjør best jobb - tre prosent svarer Mette-Marit

Derfor er kong Harald folkets favoritt - og ikke Mette-Marit

Kronprinsessen får ekspertråd om hvordan hun kan bli mer folkekjær.

BEST I JOBBEN: 43 prosent av befolkningen mener ifølge en fersk undersøkelse at Kong Harald gjør den beste jobben i kongehuset. Her på gallamiddag på Slottet under et statsbesøk fra Slovakia i juni i år, sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEST I JOBBEN: 43 prosent av befolkningen mener ifølge en fersk undersøkelse at Kong Harald gjør den beste jobben i kongehuset. Her på gallamiddag på Slottet under et statsbesøk fra Slovakia i juni i år, sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse Ipsos har utført for Dagbladet troner kong Harald (81) øverst blant de kongelige - også når det gjelder hvem som gjør en best jobb.

Av 1000 intervjuede i Dagbladets sommerundersøkelse holder 43 prosent en knapp på kong Harald. Færrest, bare tre prosent, synes kronprinsesse Mette-Marit (44) er den som gjør en best jobb.(Saken fortsetter under grafikken)

- Utydelig

- Med tanke på hvor lenge Mette-Marit har hatt jobben som kronprinsesse, tyder hennes fortsatt såpass lave oppslutning på at hun er litt utydelig i rollen sin, sier PR-rådgiver Beate Nossum.

Nossum var politisk redaktør i avisa Fædrelandsvennen i Mette-Marits hjemby Kristiansand, i den første tida hennes som del av kongefamilien.

Mellom kongen og kronprinsessen finner vi dronning Sonja (81) og kronprins Haakon (45). Henholdsvis 14 og 12 prosent mener det er disse som gjør en best jobb i kongehuset.

- Vi kommenterer aldri meningsmålinger, sier Slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer