Forsvinningssaken:

Derfor er krypto-sporing «umulig»

For å gi internasjonalt politi en sjanse til å spore opp mottakeren, gjennomførte Tom Hagen millionoverføringen på et helt spesifikt tidspunkt.

PÅVIRKET MARKEDET: På datoene Tom Hagen kjøpte og overførte Monero, kan man se tydelige endringer i verdien av kryptovalutaen. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På én spesifikk PC, på ett spesifikt tidspunkt og i ett spesifikt rom hos Kripos på Bryn i Oslo, gjennomførte den drapssiktede milliardæren Tom Hagen (70) en millionoverføring om sommeren juli 2019.

Om lag 10 millioner kroner i kryptovalutaen Monero ble overført til den da antatte motparten i Norges mest omtalte forsvinningssak.

Måneden i forveien gikk politiet ut og sa at de ikke lenger mistenkte at forsvunne Anne-Elisabeth Hagen (70) var blitt kidnappet fra boligen sin i Sloraveien 31. oktober 2018, men at de sto overfor et fingert drap, iscenesatt som en bortføring, med økonomisk vinning som motiv.

Det politiet ikke sa, var at de allerede da mistenkte Tom Hagen for å stå bak ugjerningen. Likevel la de til rette for at Anne-Elisabeths ektemann kunne få overføre løsepenger til den antatte motparten som ikke lenge i forveien på nytt hadde tatt kontakt og krevd løsepenger.

Denne gangen var det ikke for Anne-Elisabeths liv de ba om penger for, men et livsbevis.

Brukes av kriminelle

I forrige uke kunne Dagbladet bringe den til da ukjente historien ut til offentligheten. Da kunne Dagbladet også fortelle at det ble gjort et forsøk på å spore opp overføringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer